Guvernul are in vedere reducerea TVA la 9% la carne

Guvernul are in vedere reducerea TVA la 9% la carne


Deputatul PSD de Valcea, Aurel Vladoiu, a declarat la o intalnire cu mai multi producatori locali din industria alimentara, ca Guvernul are in vedere reducerea TVA la 9% pentru carne si produsele din carne in vara acestui an.

moneyDeputatul PSD de Valcea, Aurel Vladoiu, a declarat la o intalnire cu mai multi producatori locali din industria alimentara, ca Guvernul are in vedere reducerea TVA la 9% pentru carne si produsele din carne in vara acestui an.
"Ca urmare a reducerii TVA la 9% pentru paine si produsele de panificatie, masura aplicata inca de anul trecut de Guvernul USL, evaziunea fiscala s-a redus simtitor in acest domeniu. Ca urmare, Guvernul Ponta are in vedere, din vara acestui an, reducerea TVA la 9% si pentru carne si produsele din carne. Cred ca dupa discutarea oportunitatii acestei masuri cu Fondul Monetar International, se va putea aplica scaderea TVA la carne si produse din carne, dar si lalegume-fructe, precum si la lapte si produse din lapte. S-a vazut ca la produsele de panificatie a functionat foarte bine (cota redusa la 9%. Cred ca si la carne si produse din carne va avea succes. In asentimentul autoritatilor sunt si reprezentantii companiilor si cei ai patronatelor de profil, care considera ca reducerea TVA la carne, preparate dincarne si peste este cea mai importanta masura ce ar trebui aplicata in perioada urmatoare', a spus Vladoiu

Masura, spune el, ar putea avea efecte extrem de benefice asupra acestor industrii, mai ales ca sectorul se confrunta si cu o "evaziune fiscala de 40% din piata".

"Multi producatori romani din industria carnii sunt in pragul insolventei din cauza scaderii consumului, de aceea reducerea TVA ar reprezenta o gura de oxigen pentru industrie. Valoarea pietei totale de carne, respectiv carne de pui, de porc si preparate, este estimata la 3,2 miliarde de euro', a mai spus deputatul valcean.



Poti fi interesat si de