Prima varianta a viitorului PNDR a fost transmisa CE

Prima varianta a viitorului PNDR a fost transmisa CE


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a transmis in data de 21 martie 2014 prima varianta a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020 catre serviciile specializate ale Comisiei Europene, in vederea obtinerii unei opinii din partea expertilor europeni asupra continutului viitorului PNDR, potrivit unui anunt postat duminica pe site-ul MADR.

ceviitorMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a transmis in data de 21 martie 2014 prima varianta a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020 catre serviciile specializate ale Comisiei Europene, in vederea obtinerii unei opinii din partea expertilor europeni asupra continutului viitorului PNDR, potrivit unui anunt postat duminica pe site-ul MADR.
'Am transmis varianta de lucru a PNDR 2014 - 2020. Asteptam emiterea de catre Comisia Europeana a regulamentelor de implementare si a actelor delegate. Vreau sa accentuez faptul ca suntem in grafic si ne tinem promisiunea de a demara cat mai repede acest nou Program pentru ca mediul rural romanesc sa beneficieze de fondurile europene atat de necesare. Nu in ultimul rand, as dori sa multumesc tuturor celor implicati in consultari', a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

MADR este primul minister din Romania care furnizeaza Comisiei Europene o varianta de lucru a unui Program european de finantare.

Potrivit sursei citate, in ultima perioada, Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 a parcurs un amplu proces de consultare publica prin care toti cei implicati au avut ocazia sa isi spuna opinia asupra acestei prime forme consultative.

Toate documente transmise catre Comisia Europeana se gasesc pe pagina web a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, www.madr.ro, la sectiunea Dezvoltare Rurala. Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, George Turtoi, a declarat recent pentru Agerpres ca Ministerul Agriculturii a realizat o varianta simplificata a PNDR, intrucat Comisia Europeana va mai adauga o serie de detalii si nu isi doreste o varianta incarcata, asa cum este cea a programului actual.

Romania este pregatita sa deschida o prima masura din noul program a doua zi dupa ce apar regulamentele europene si dupa trimiterea variantei oficiale a PNDR, considera George Turtoi, iar acest lucru ar putea avea loc in luna mai, daca regulamentele apar in aprilie asa cum a promis Comisia Europeana.

Cele 8,015 miliarde de euro disponibile pe PNDR 2014-2020 vor fi orientate catre 14 masuri principale structurate pe trei directii: partea de produse vegetale si achizitie de utilaje, pe zootehnie, prioritar fiind sectorul de reproductie si dezvoltarea fermelor de familie.



Poti fi interesat si de