Etichetarea ar putea trece de la ANPC la ANSVSA

Etichetarea ar putea trece de la ANPC la ANSVSA


Liviu Harbuz, deputat PSD si vicepresedinte al Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, afirma ca etichetarea ar putea trece din subordinea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

harbuzLiviu Harbuz, deputat PSD si vicepresedinte al Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, afirma ca etichetarea ar putea trece din subordinea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
"Avem in vedere un act normativ care va stabili foarte clar care sunt limitele de competenta intre ANSVSA, ANPC si celelalte institutii implicate pe lantul alimentar pentru ca in ultima perioada asa cum ati vazut ne trezim cu anumite persoane care ocupa functii importante in institutii ale statului si care pentru o mediatizare excesiva fac declaratii belicoase si periculoase.

Avem o singura solutie: sa legiferam limite de competenta acestor institutii, iar in acest sens se are in vedere trecerea etichetarii la ANSVSA din atributiile ANPC, in conditiile in care ANSVSA este institutia care trebuie sa asigure trasabilitatea si are responsabilitatea in acest sens", a spus Liviu Harbuz, la un seminar pe teme de agricultura.

In recentul scandal al "carnii alterate", Harbuz a afirmat ca nu a fost vorba de carne stricata, ci de frauda fiscala, iar institutiile abilitate au lucrat foarte bine si a facut referire la SRI, DIICOT, DNA si ANSVSA.



Poti fi interesat si de