Ciolos, despre scandalul carnii expirate


Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos considera ca in scandalul carnii expirate informatia cea mai pertinenta trebuie sa vina de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

dacianComisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos considera ca in scandalul carnii expirate informatia cea mai pertinenta trebuie sa vina de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
"Exista autoritati care au responsabilitate din punct de vedere sanitar, autoritatea sanitar-veterinara care trebuie sa faca controale si in aceste situatii exista un canal de comunicare formal foarte clar cu Directia Generala de Sanatate, Protectia Consumatorului si atunci cand se identifica problemele ele sunt comunicate si sunt masuri care trebuie luate. Aceste chestiuni nu ajung la mine, ele sunt in atributiile comisarului Tonio Borg, care are in responsabilitate partea de sanatate si protectia consumatorului", a afirmat luni, la Parlament, Dacian Ciolos, dupa intalnirea cu membrii Comisiilor pentru afaceri europene si ai Comisiilor pentru agricultura din Camera Deputatilor si Senat. El a precizat ca in acest caz "nu merge pe opinii personale, ci pe reguli care sunt foarte clare si foarte stricte la nivel european".

"Exista o procedura pe care autoritatea sanitar veterinara o cunoaste foarte bine (...). Dar informatia cea mai pertinenta trebuie sa vina de ANSVSA, nu o opinie personala a mea", a adaugat Ciolos.
Inspectorii Agentiei Regionale pentru Protectia Consumatorului (ARPC) Brasov au gasit pe 13 martie intr-un depozit din orasul Ghimbav o cantitate de noua tone de carne expirata in luna august 2013.



Poti fi interesat si de