Ponta: As vrea sa reducem TVA in primul rand la fructe si legume

Ponta: As vrea sa reducem TVA in primul rand la fructe si legume


Premierul Victor Ponta a declarat ca ar prefera ca mai intai sa se reduca TVA-ul la fructe, legume si carne, dar aceste reduceri se vor putea negocia dupa ce vom avea incasarile pe primul semestru de TVA la paine.

pontaPremierul Victor Ponta a declarat ca ar prefera ca mai intai sa se reduca TVA-ul la fructe, legume si carne, dar aceste reduceri se vor putea negocia dupa ce vom avea incasarile pe primul semestru de TVA la paine.
"Daca avem un ritm de crestere asa cum am avut in 2013, de 3,5% e sustenabila propunerea privind reducerea TVA la 19%. Trebuie sa mergem atat cat se poate tot spre zone tintite in care sa reducem TVA, deocamdata in zona alimentara. Eu as vrea in primul rand la fructe si legume pentru ca acolo avem o evaziune uriasa si avem ocompetitie neloiala intre producatorii locali si fructele si legumele care se aduc din afara UE si UE unde avem evaziune la taxele intracomunitare. Mergem spre 9% cota redusa la aceste produse. Sa vedem daca putem sa le facem impreuna cu TVA la carne si produse din carne", a declarat Ponta la Romania TV.

Acesta a mai adaugat ca sunt facute simulari pe aceste reduceri, dar mai intai vrea sa vada incasarile pe primul semestru legate de TVA la paine.



Poti fi interesat si de