Pescari examinati in domeniul legislatiei privind pescuitul si protectia mediului

Pescari examinati in domeniul legislatiei privind pescuitul si protectia mediului


Peste 80 de pescari din judetul Tulcea au participat la examenul de evaluare a cunostintelor dobandite in timpul primului curs organizat de o asociatie neguvernamentala in domeniul legislatiei europene privind pescuitul si protectia mediului.

2pescuitPeste 80 de pescari din judetul Tulcea au participat la examenul de evaluare a cunostintelor dobandite in timpul primului curs organizat de o asociatie neguvernamentala in domeniul legislatiei europene privind pescuitul si protectia mediului.
Cursul a fost organizat de Federatia Organizatiei Producatorilor de Peste din Delta Dunarii (FOPPDD) in cadrul unui proiect sustinut financiar de UE si va fi urmat de o a doua sesiune de formare care se va derula in perioada 22 aprilie-10 mai.

'La prima sesiune de formare au participat 84 de pescari recomandati de asociatiile din care fac parte. Au fost preponderent pescari din Sfantu Gheorghe, Jurilovca, Sarichioi, Murighiol care, atunci cand se va desfasura a doua sesiune de formare, vor fi ocupati cu pescuitul la scrumbie', a declarat pentru Agerpres presedintele FOPPDD, Dan Verbina.

Acesta a mai spus ca prin proiectul derulat in prezent vor fi pregatiti in total 168 de pescari din judetul Tulcea, la finele cursurilor acestia urmand sa primeasca diplome din partea Centrului National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor.

Proiectul initiat de FOPPDD are o valoare totala de peste 1.134.176 lei, suma fiind alocata prin Programul Operational pentru Pescuit (POP).

Si Agentia Nationala pentru Pescuit si acvacultura a realizat in urma cu aproape doi ani un curs de instruire pentru 100 de pescari din Delta Dunarii, proiectul finantat prin POP la acea vreme avand o valoare totala de 322.500 lei.

FOPPDD are in componenta 14 asociatii de pescari si doua societati comerciale care nu sunt membre ale vreunei asociatii, numarul total al pescarilor din Federatie fiind, potrivit sursei, de 658, aproape 50% din pescarii care au primit autorizatie anul trecut din partea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii pentru a-si desfasura activitatea.



Poti fi interesat si de