Seful ANPC, demis din cauza scandalului mezelurilor expirate

Seful ANPC, demis din cauza scandalului mezelurilor expirate


Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Nica, a fost demis de prim-ministru pentru management defectuos in scandalul privind salamul alterat adus din Germania.

bogdannicaPresedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Nica, a fost demis de prim-ministru pentru management defectuos in scandalul privind salamul alterat adus din Germania.
Conform Agerpres, atributiile de presedinte al ANPC vor fi preluate, interimar, de vicepresedintele institutiei, Marius Alexandru Dunca. Acesta a fost, in perioada iunie - noiembrie 2009, director coordonator al Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Brasov. Numirea in functia de vicepresedinte al ANPC a venit in data de 23 mai 2012, indeplinind atributiile acestei functii pana in momentul demiterii lui Bogdan Nica in baza unor decizii ale premierului Victor Ponta, publicate luni 24 februarie in Monitorul Oficial.

Scandalul mezelurilor alterate a inceput cu o reclamatie depusa la OPC Timis in urma cu mai multe zile, prin care un consumator acuza cumpararea de salam expirat de la un magazin din Timisoara.
Inspectorii au constatat ca produsul provenea din loturi diferite, necorespunzatoare consumului, intrucat ambalajul vidat era perforat, aerul a intrat si a oxidat produsul. "Am extins controalele in toata tara.

Pana joi, au fost controlate 38 de unitati si au fost aplicate amenzi totale de 100.000 de lei. A fost oprita definitiv de la comercializare cantitatea de 7.900 de kilograme, iar la alte 2.678 de kilograme aflate in magazine au fost depistate modificari organoleptice. Este un produs importat, cu provenienta UE, ambalat la o firma din Brasov. Este vorba despre felii si ramasite de salam, capete de salam vandute la un pret mai mic. Pe paleti aparea data valabilitatii minimale 24 februarie 2014, iar pe produsul feliat aceasta data era 6 aprilie 2014", explicau vineri, reprezentantii ANPC.



Poti fi interesat si de