Amenzi de 100.000 de lei in supermarketuri si hipermarketuri, dupa depistarea unor mezeluri expirate

Amenzi de 100.000 de lei in supermarketuri si hipermarketuri, dupa depistarea unor mezeluri expirate


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a aplicat amenzi de 100.000 de lei in mai multe supermarketuri si hipermarketuri din tara dupa ce reprezentantii institutiei au descoperit mezeluri expirate.

mezAutoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a aplicat amenzi de 100.000 de lei in mai multe supermarketuri si hipermarketuri din tara dupa ce reprezentantii institutiei au descoperit mezeluri expirate.
Potrivit reprezentantilor ANPC, controlul a fost declansat in urma unei reclamatii depusa la Oficiul pentru Protectia Consumatorului Timis, care se referea la salam expirat. Inspectorii au
constatat ca produsul provenea din loturi diferite, necorespunzatoare consumului, intrucat ambalajul vidat era perforat, aerul a intrat si a oxidat produsul.

"Am extins controalele in toata tara. Pana aseara (joi - n. r.), au fost controlate 38 de unitati si au fost aplicate amenzi totale de 100.000 de lei. A fost oprita definitiv de la comercializare cantitatea de 7.900 de kilograme, iar la alte 2.678 de kilograme aflate in magazine au fost depistate modificari organoleptice. Este un produs importat, cu provenienta UE, ambalat la o firma din Brasov. Este vorba despre felii si ramasite de salam, capete de salam vandute la un pret mai mic. Pe paleti aparea data valabilitatii minimale 24 februarie 2014, iar pe produsul feliat aceasta era 6 aprilie 2014", au explicat reprezentantii ANPC.

Acestia au precizat ca actiunea de control va continua, mai ales ca a fost identificat un ambalator din Mures, care se pare ca are aceeasi practica, de a modifica data durabilitatii minimale.



Poti fi interesat si de