Salaj: 50% grad de absorbtie a fondurilor europene pentru proiectele publice

Salaj: 50% grad de absorbtie a fondurilor europene pentru proiectele publice


Gradul de absorbtie a fondurilor europene in cazul proiectelor derulate de institutiile publice si unitatile administrativ teritoriale - primarii si Consiliul Judetean din Salaj este de circa 50%, la nivelul anului 2013, conform unei centralizari realizate de Institutia Prefectului si prezentate in cadrul sedintei de Colegiu Prefectural.

baniGradul de absorbtie a fondurilor europene in cazul proiectelor derulate de institutiile publice si unitatile administrativ teritoriale - primarii si Consiliul Judetean din Salaj este de circa 50%, la nivelul anului 2013, conform unei centralizari realizate de Institutia Prefectului si prezentate in cadrul sedintei de Colegiu Prefectural.
"Per total judet Salaj gradul de absorbtie este 50,2%. E un procent mai mare decat procentul national, care la finele anului era undeva la 36,7%, dar sa nu uitam, aici sunt proiecte care totusi merg mai usor din punct de vedere al incasarilor, pentru ca sunt sume mari pe administratii. Procentul pe tara este calculat cu toate proiectele, si publice si private", a declarat Mircea Ciocian, sef serviciu in cadrul Institutiei Prefectului Salaj.

Potrivit datelor prezentate, cele mai mari sume au fost trase in Salaj prin Programul Operational Regional (POR) - circa 70 de milioane de euro, urmat de Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) - 40 milioane de euro.

La finalul anului 2013, judetul Salaj avea 19 proiecte in evaluare, in valoare totala de 80 milioane de euro, 86 in derulare, cu o valoare de 181,5 milioane de euro, respectiv 71 finalizare, suma totala atrasa deja in judet fiind, in cazul acestor proiecte, de 127 milioane de euro.

In ceea ce priveste alocarile financiare pentru 2014-2020, Mircea Ciocian a precizat ca institutia pe care o reprezinta propune un target de 308 milioane de euro, calculat prin raportarea sumei totale alocate Romaniei la numarul de locuitori ai judetului.



Poti fi interesat si de