Zona de liber schimb intre UE si Uniunea Vamala

Zona de liber schimb intre UE si Uniunea Vamala


In cadrul Summit-ului UE-Rusia care a avut loc la Bruxelles pe 28 ianuarie 2014, Vladimir Putin a reamintit ca UE este un partener comercial si economic cheie al Rusiei. Schimburile comerciale dintre ele se ridica la sute de miliarde de dolari, investitiile reciproce la zeci de miliarde.

2rusiaIn cadrul Summit-ului UE-Rusia care a avut loc la Bruxelles pe 28 ianuarie 2014, Vladimir Putin a reamintit ca UE este un partener comercial si economic cheie al Rusiei. Schimburile comerciale dintre ele se ridica la sute de miliarde de dolari, investitiile reciproce la zeci de miliarde.
Trebuie sa trasam sarcini mai ambitioase. Una din ele este imbinarea procesului de integrarea european si eurasiatic. Sunt convins ca intre ele nu exista nici un fel de contradictii. Ele se pot completa in mod eficient. Am facut un schimb de opinii si in ce priveste Parteneriatul Estic. Suntem interesati in stabilitatea si prosperitatea tarilor care sunt vecinii nostri comuni. Aceste tari doresc sa coopereze mai activ cu UE, insa doresc sa pastreze si legaturile lor traditionale. Trebuie sa ajutam la aceasta, dar este inacceptabil sa fie create noi linii de demarcatie. Am propus sa fie creata o zona de liber schimb intre UE si Uniunea Vamala, a declarat presedintele Rusiei Vladimir Putin citat de Radio Vocea Rusiei.



Poti fi interesat si de