Un nou Cod portocaliu de ninsori si viscol


Un nou Cod portocaliu de ninsori si viscol va intra in vigoare miercuri dimineata, la ora 6,00 pana la 23.00 si va afecta Capitala si 14 judete din Muntenia, sudul Moldovei ?i din Dobrogea, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

codUn nou Cod portocaliu de ninsori si viscol va intra in vigoare miercuri dimineata, la ora 6,00 pana la 23.00 si va afecta Capitala si 14 judete din Muntenia, sudul Moldovei ?i din Dobrogea, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.
Viscolul va fi puternic in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente si viteza vantului la rafala va depasi temporar 60 - 70 km/h. In judetele Buzau, Braila, Ialomita Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea vor fi rafale de peste 70 - 80 km/h.

Prin urmare, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri. In sud-estul Dobrogei, la inceputul intervalului, vor fi ploi si lapovite si se va depune polei. Totodata, in intervalul mentionat, Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si centrul Moldovei vor fi sub avertizare cod galben. In aceste zone va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent.

Vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 - 55 km/h, temporar viscolind si troienind zapada.



Poti fi interesat si de