Daniel Constantin va participa la Conferinta ministrilor agriculturii PE

Daniel Constantin va participa la Conferinta ministrilor agriculturii PE


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, va participa la Conferinta ministrilor agriculturii din statele Parteneriatului Estic, care va avea loc joi, 23 ianuarie 2014, la Chisinau, in Republica Moldova, a anuntat ministerul de resort.

ministruagroculturiiMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, va participa la Conferinta ministrilor agriculturii din statele Parteneriatului Estic, care va avea loc joi, 23 ianuarie 2014, la Chisinau, in Republica Moldova, a anuntat ministerul de resort.

Ministrii responsabili pentru agricultura din statele membre ale UE, Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia, Republica Moldova si Ucraina si reprezentanti ai Comisiei Europene se vor intalni la Chisinau pentru a avea un schimb de opinii cu privire la provocarile si nevoile sectorului agricol in tarile lor si pentru a discuta despre cooperarea in curs de desfasurare si viitoare in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Conform agendei evenimentului, conferinta va fi deschisa de prim ministrul Republicii Moldova, Iurie Leanca, dupa care vor urma discursurile comisarului pentru Politica de Vecinatate si Extindere Europeana, Stefan Fule, comisarului pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos si cel al ministrului Agriculturii din Republica Elena, Athanasios Tsaftaris.
Conferinta va continua cu o dezbatere politica deschisa de ministrul Agriculturii al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, urmata de interventiile ministrilor agriculturii prezenti la eveniment.
Dezbaterea se va axa pe identificarea provocarilor si a nevoilor de modernizare a agriculturii pe baza analizei situatiei actuale in contextul bugetului adoptat de cadrul financiar multi-annual.



Poti fi interesat si de