ANSVSA, amenzi de peste 214.000 lei in unitati agroalimentare

ANSVSA, amenzi de peste 214.000 lei in unitati agroalimentare


Inspectorii veterinari au sanctionat in ultimele doua luni mai multe unitati agroalimentare din tara prin aplicarea unui numar de 141 de amenzi contraventionale, in valoare de 214.420 de lei, precum si a 197 de avertismente, din cauza nerespectarii normelor sanitare veterinare de comercializare, etichetare si depozitare.

foodInspectorii veterinari au sanctionat in ultimele doua luni mai multe unitati agroalimentare din tara prin aplicarea unui numar de 141 de amenzi contraventionale, in valoare de 214.420 de lei, precum si a 197 de avertismente, din cauza nerespectarii normelor sanitare veterinare de comercializare, etichetare si depozitare.

Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor /ANSVSA/, remis Agerpres, in perioada 8 noiembrie 2013 - 9 ianuarie 2014, au fost efectuate 14.056 de controale in unitati care-si desfasoara activitatea in domenii de activitate precum fabricarea produselor de morarit, a painii si a produselor de patiserie, a bauturilor racoritoare si alcoolice, a altor produse alimentare precum si unitati de depozitare pentru produse alimentare, seminte, legume si fructe.

Neregulile constatate au fost sanctionate prin aplicarea unui numar de 141 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 214.420 de lei si prin aplicarea a 197 de avertismente. Pentru neconformitatile constatate, cele mai mari amenzi au fost aplicate in judetele Botosani - 43.200 lei, Gorj - 31.400 lei si Ilfov - 28.200 lei, iar cele mai scazute in Bihor, Calarasi, Harghita si Hunedoara, cate 600 de lei.

Principalele nereguli constatate au fost legate de neigienizarea corespunzatoare a spatiilor de depozitare si comercializare, neintretinerea spatiilor si utilajelor, depozitare necorespunzatoare a produselor alimentare, functionarea in spatii neautorizate sanitar veterinar, etichetare necorespunzatoare si comercializare fara inregistrare. De asemenea, in cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe, conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2012, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate.



Poti fi interesat si de