EximBank pregateste lansarea Asociatiei Romane a Exportatorilor

EximBank pregateste lansarea Asociatiei Romane a Exportatorilor


EximBank a demarat procesul de infiintare a Asociatiei Romane a Exportatorilor - AREX, proiect care isi propune sa contribuie la promovarea companiilor romanesti ce deruleaza tranzactii comerciale internationale si la consolidarea prezentei romanesti pe piete externe, au anuntat reprezentanti ai bancii. 'Consideram ca EximBank se afla in prezent intr-o etapa de dezvoltare care ii permite sa se pozitioneze ca un factor de coagulare a comunitatii exportatoare romanesti si de aceea banca a demarat procesul de infiintare a unei asociatii dedicata exportatorilor, organizatie care sa creasca gradul de reprezentativitate si coerenta la nivel asociativ. Premisele de la care am pornit acest proiect au fost tendintele care se manifesta in economie, in general, si in tranzactiile comerciale internationale - in particular, dar, mai ales, feedback-ul primit in cadrul intalnirilor pe care le-am organizat cu reprezentantii mediului de afaceri care, in majoritate, au reclamat necesitatea unei schimbari de abordare pentru acest segment important al economiei romanesti', arata presedintele EximBank, Traian Halalai, intr-un comunicat.

eximbank2EximBank a demarat procesul de infiintare a Asociatiei Romane a Exportatorilor - AREX, proiect care isi propune sa contribuie la promovarea companiilor romanesti ce deruleaza tranzactii comerciale internationale si la consolidarea prezentei romanesti pe piete externe, au anuntat reprezentanti ai bancii. 'Consideram ca EximBank se afla in prezent intr-o etapa de dezvoltare care ii permite sa se pozitioneze ca un factor de coagulare a comunitatii exportatoare romanesti si de aceea banca a demarat procesul de infiintare a unei asociatii dedicata exportatorilor, organizatie care sa creasca gradul de reprezentativitate si coerenta la nivel asociativ. Premisele de la care am pornit acest proiect au fost tendintele care se manifesta in economie, in general, si in tranzactiile comerciale internationale - in particular, dar, mai ales, feedback-ul primit in cadrul intalnirilor pe care le-am organizat cu reprezentantii mediului de afaceri care, in majoritate, au reclamat necesitatea unei schimbari de abordare pentru acest segment important al economiei romanesti', arata presedintele EximBank, Traian Halalai, intr-un comunicat.


Ca initiator al acestui proiect, EximBank va face toate demersurile necesare constituirii si functionarii Asociatiei Romane a Exportatorilor - AREX, participarea la acest proiect fiind deschisa oricarui exportator, fara sa implice o contributie financiara. AREX va oferi companiilor membre, acces la informatii cu privire la oportunitatile de afaceri din afara Romaniei, facilitarea participarii la evenimente de business internationale sau misiuni economice oficiale, acces la materiale de informare si analiza studii de piata si crearea unui cadru pentru dezvoltarea de retele de afaceri (networking) si de comunicare.

'Pentru EximBank, AREX va reprezenta inca un canal prin care banca va pune in aplicare rolul pe care este obligata sa il indeplineasca in conformitate cu statutul sau de sustinator al mediului de afaceri romanesc si al tranzactiilor internationale', a precizat Halalai.

EximBank (Banca de Export-Import a Romaniei) este o institutie specializata pe finantare, garantare si asigurare si sustine activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a sectorului IMM si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.



Poti fi interesat si de