PRO AGRO si RO PAC vor colabora pentru sustinerea propunerii comune de PNDR si PAC

PRO AGRO si RO PAC vor colabora pentru sustinerea propunerii comune de PNDR si PAC


Federatia Nationala PRO AGRO si Alianta RO PAC vor conlucra pentru sustinerea propunerii comune privind Politica Agricola Comuna (PAC) si Planul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR), gratie unui protocol de colaborare semnat intre cele doua organizatii, se arata intr-un comunicat remis Agerpres. 'Am facut acest pas alaturi de RO PAC pentru ca am credinta ca impreuna vom putea determina statul sa ia decizii pentru agricultori, n deplina cunostinta de cauza. Pana astazi un procent covarsitor de legi a fost adoptat fara o consultare riguroasa a sectorului. Asta se va schimba nsa acum. Suntem o forta importanta, pregatita sa consiliem statul n luarea celor mai bune decizii pentru sectorul agricol', a declarat Alex Jurconi, presedintele PRO AGRO.

juFederatia Nationala PRO AGRO si Alianta RO PAC vor conlucra pentru sustinerea propunerii comune privind Politica Agricola Comuna (PAC) si Planul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR), gratie unui protocol de colaborare semnat intre cele doua organizatii, se arata intr-un comunicat remis Agerpres. 'Am facut acest pas alaturi de RO PAC pentru ca am credinta ca impreuna vom putea determina statul sa ia decizii pentru agricultori, n deplina cunostinta de cauza. Pana astazi un procent covarsitor de legi a fost adoptat fara o consultare riguroasa a sectorului. Asta se va schimba nsa acum. Suntem o forta importanta, pregatita sa consiliem statul n luarea celor mai bune decizii pentru sectorul agricol', a declarat Alex Jurconi, presedintele PRO AGRO.


La randul sau, Cladiu Franc, presedinte RO PAC, a precizat faptul ca protocolul de colaborare stabileste o serie de obiective majore pentru sustinerea noului PAC si a Planului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

'Impreuna cu colegii din PRO AGRO vom putea prezenta mai usor aceste obiective reprezentantilor MADR. Protocolul a fost semnat vineri, 10 ianuarie a.c., pe o perioada de un an de la data semnarii, si poate fi prelungit la propunerea partilor', a afirmat Cladiu Franc. Potrivit comunicatului, cele doua structuri vor intari reprezentarea organizatiilor profesionale la nivel european in structuri de reprezentare politica agricola (Comisia Europeana; COPA COGECA; ELO; PAC 2013; Coordonarea Taranesca Europeana, IFOAM etc) si economica (participare la expozitii nationale sau internationale).



Poti fi interesat si de