Cooperare romano-bulgara in domeniul agriculturii, discutata la Ruse

Cooperare romano-bulgara in domeniul agriculturii, discutata la Ruse


Cooperarea romano-bulgara in domeniul agriculturii va fi discutata la o reuniune ce va avea loc joi, la Ruse, informeaza ministerul de resort al Bulgariei. Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale, si Vladimir Alexandru Manastireanu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA), se vor intalni in acest oras cu viceministrii din Ministerul bulgar al Agriculturii Burhan Abazov si Iavor Ghecev. Potrivit Agerpres, la discutii vor fi abordate subiecte legate de politica UE in domeniul agriculturii, cresterea animalelor, agricultura ecologica.

90Cooperarea romano-bulgara in domeniul agriculturii va fi discutata la o reuniune ce va avea loc joi, la Ruse, informeaza ministerul de resort al Bulgariei. Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Regionale, si Vladimir Alexandru Manastireanu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA), se vor intalni in acest oras cu viceministrii din Ministerul bulgar al Agriculturii Burhan Abazov si Iavor Ghecev. Potrivit Agerpres, la discutii vor fi abordate subiecte legate de politica UE in domeniul agriculturii, cresterea animalelor, agricultura ecologica.


Accentul va cadea asupra contactele directe intre cele doua tari si crearea unui targ agricol comun. Elaborarea unor masuri pentru sprijinirea fermierilor din regiunile de munte si schimbul de experienta in ceea ce priveste cerintele sanitar-veterinare pentru fermele si intreprinderile de prelucrare a laptelui vor face de asemenea obiectul reuniunii. Se va discuta si despre cooperarea in domeniul pescuitului si sprijinul reciproc in negocierile la nivel european legate de piata de produse din pescuit.



Poti fi interesat si de