Dacian Ciolos saluta aprobarea finala a reformei PAC

Dacian Ciolos saluta aprobarea finala a reformei PAC


Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, a salutat aprobarea finala a legislatiei privind reforma Politicii Agricole Comune (PAC), adoptata de Parlamentul European in luna noiembrie. Consiliul ministrilor agriculturii din UE a adoptat luni, in mod formal, Regulamentul de baza pentru reforma PAC, precum si Regulamentul de tranzitie pentru 2014. "Salut adoptarea reglementarilor de reforma a PAC de catre ministrii UE. Aceasta urmeaza dupa acordul nostru politic obtinut anterior. In ceea ce priveste punerea in aplicare a reformei, Comisia a lucrat extrem de mult cu experti din statele membre si din PE, in ultimele saptamani, pentru a clarifica actele delegate si se pare ca acum suntem foarte aproape de un text stabil", a declarat Dacian Ciolos.

dacianinchinaComisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, a salutat aprobarea finala a legislatiei privind reforma Politicii Agricole Comune (PAC), adoptata de Parlamentul European in luna noiembrie. Consiliul ministrilor agriculturii din UE a adoptat luni, in mod formal, Regulamentul de baza pentru reforma PAC, precum si Regulamentul de tranzitie pentru 2014. "Salut adoptarea reglementarilor de reforma a PAC de catre ministrii UE. Aceasta urmeaza dupa acordul nostru politic obtinut anterior. In ceea ce priveste punerea in aplicare a reformei, Comisia a lucrat extrem de mult cu experti din statele membre si din PE, in ultimele saptamani, pentru a clarifica actele delegate si se pare ca acum suntem foarte aproape de un text stabil", a declarat Dacian Ciolos.

Potrivit acestuia, va ramane in sarcina statelor membre sa constate modul in care intentioneaza sa puna in aplicare reforma, pe baza optiunilor prevazute in acord. Dupa o dezbatere publica ampla, Comisia a prezentat pe 18 noiembrie 2010 o comunicare intitulata "PAC in perspectiva anului 2020", cu optiuni pentru viitoarea PAC, si a lansat dezbaterea cu celelalte institutii si cu partile interesate.
Pe 12 octombrie 2011, Comisia a prezentat o serie de propuneri legislative concepute pentru a face o PAC mai eficienta pentru o agricultura mai competitiva si mai durabila. Pe 26 iunie 2013 s-a ajuns la un acord politic intre Comisie, Parlamentul European si Consiliu privind reforma PAC.

Consiliul ministrilor agriculturii din UE a adoptat in mod oficial cele patru reglementari de baza pentru reforma PAC, precum si Regulamentul de tranzitie pentru 2014. Acestea au fost votate de Parlamentul European in luna noiembrie a acestui an.



Poti fi interesat si de