Peste 21.450 de fermieri au solicitat plata subventiilor pe suprafata agricola

Peste 21.450 de fermieri au solicitat plata subventiilor pe suprafata agricola


Peste 21.450 de cereri au fost inregistrate din partea fermierilor la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Teleorman in vederea acordarii subventiilor de la Uniunea Europeana si din bugetul national pe anul 2013 pentru suprafata agricola. Seful APIA Teleorman, Eugen Coman, a declarat in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, ca "au primit un avans de 61 euro/ha circa 21.140 de fermieri,in urma verificarilor pe teren, prin metoda clasica sau teledetectie, a modului cum sunt indeplinite conditiile de eligibilitate".

dsddPeste 21.450 de cereri au fost inregistrate din partea fermierilor la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Teleorman in vederea acordarii subventiilor de la Uniunea Europeana si din bugetul national pe anul 2013 pentru suprafata agricola. Seful APIA Teleorman, Eugen Coman, a declarat in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, ca "au primit un avans de 61 euro/ha circa 21.140 de fermieri,in urma verificarilor pe teren, prin metoda clasica sau teledetectie, a modului cum sunt indeplinite conditiile de eligibilitate".

Potrivit sursei citate, solicitarile producatorilor agricoli din judetul din sudul tarii vizeaza in acest an subventii pentru suprafata totala de aproape 434.390 hectare. De asemenea, la APIA Teleorman s-au depus 1.772 de cereri, din care 855 la specia ovine si 917 la specia caprine, efectivul total apartinand solicitantilor de subventii fiind de 174.083 capete. Pentru specia bovine s-au primit la centrele din Alexandria, Rosiorii de Vede, Turnu Magurele, Videle si Zimnicea ale acestei institutii 2.132 de cereri ale crescatorilor de animale, care acopera un efectiv de 18.610 capete. Tot in zootehnie, pentru realizarea angajamentelor asumate in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor si pasarilor, s-au mai depus cereri de plata din partea a sapte agenti economici, suma totala a subventiilor depasind 1,35 milioane de euro, a mai precizat seful APIA Teleorman



Poti fi interesat si de