Romania trebuie sa deschida si alte piete pentru a vinde produsele la preturi corespunzatoare

Romania trebuie sa deschida si alte piete pentru a vinde produsele la preturi corespunzatoare


Romania trebuie sa deschida si alte piete pentru a-si vinde produsele la preturi corespunzatoare, acordul cu China fiind unul istoric, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin. In acest context, seful de la Agricultura a subliniat ca institutia pe care o conduce a facut eforturi, anul trecut, pentru a debloca piata din Rusia, dar si pietele din tarile arabe si din China. "De ce deschidem alte piete? Pentru ca este foarte important pentru Romania. Competitia pe piata Uniunii Europene, asa cum stiti, din cauza diferentei de sprijin european intre Romania si alte state, este extrem de puternica. Romania are nevoie, pentru a vinde produsele pe care le are la preturi corespunzatoare, sa deschida si alte piete. Din acest punct de vedere, Ministerul Agriculturii a facut anul trecut eforturi sa deblocheze atat piata din Rusia, cat si piata din tarile arabe si piata din China', a declarat Daniel Constantin, in conferinta 'Viitorul agriculturii romanesti intre instrumente comunitare si financiare. Focus pe investitiile necesare'.

d3Romania trebuie sa deschida si alte piete pentru a-si vinde produsele la preturi corespunzatoare, acordul cu China fiind unul istoric, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin. In acest context, seful de la Agricultura a subliniat ca institutia pe care o conduce a facut eforturi, anul trecut, pentru a debloca piata din Rusia, dar si pietele din tarile arabe si din China. "De ce deschidem alte piete? Pentru ca este foarte important pentru Romania. Competitia pe piata Uniunii Europene, asa cum stiti, din cauza diferentei de sprijin european intre Romania si alte state, este extrem de puternica. Romania are nevoie, pentru a vinde produsele pe care le are la preturi corespunzatoare, sa deschida si alte piete. Din acest punct de vedere, Ministerul Agriculturii a facut anul trecut eforturi sa deblocheze atat piata din Rusia, cat si piata din tarile arabe si piata din China', a declarat Daniel Constantin, in conferinta 'Viitorul agriculturii romanesti intre instrumente comunitare si financiare. Focus pe investitiile necesare'.

Ministrul a subliniat faptul ca s-au reusit pasi importanti in acest sens, iar acordul cu China ar putea fi numit istoric.

"Este primul de acest gen, care stabileste baza pentru ca produsele romanesti sa fie exportate. Primii pasi s-au facut pe zona de crestere a porcilor si pe zona de crestere a bovinelor. Existe premise importante ca in 2014 sa se extinda aceste acorduri si pe zona de ovine, dar si pe alte zone care, in timpul discutiilor de la Bucuresti, s-au manifestat ca fiind de interes pentru partea chineza', a mai adaugat Ministrul.



Poti fi interesat si de