MADR are pentru 2014 un buget de 19,41 miliarde lei

MADR are pentru 2014 un buget de 19,41 miliarde lei


Proiectul bugetului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2014 este in suma totala de 19,41 miliarde lei, reprezentand 2,94% din PIB, potrivit datelor prezentate intr-o conferinta de presa, de Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Ministrul a spus ca bugetul de stat alocat MADR arata o crestere de la 5,5 miliarde lei, la 5,8 miliarde lei in anul 2014. Principala majorare de care beneficiaza Ministerul Agriculturii este la capitolul de cofinantare.

bugeteProiectul bugetului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2014 este in suma totala de 19,41 miliarde lei, reprezentand 2,94% din PIB, potrivit datelor prezentate intr-o conferinta de presa, de Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Ministrul a spus ca bugetul de stat alocat MADR arata o crestere de la 5,5 miliarde lei, la 5,8 miliarde lei in anul 2014. Principala majorare de care beneficiaza Ministerul Agriculturii este la capitolul de cofinantare.

Potrivit proiectului de buget, cheltuielile de personal vor fi de 350,015 milioane lei, reprezentand cheltuielile de natura salariala ale unitatilor finantate integral de la bugetul de stat. Pentru bunuri si servicii au fost alocati 116 milioane lei, reprezentand cheltuieli de intretinere si functionare ale tuturor unitatilor subordonate MADR, dar si cheltuieli vizand actiuni specifice ale APIA, Sistemului National Antigrindina.

Cheltuielile de capital vor fi de 42 milioane lei - reprezentand cheltuieli cu dotare, modernizarea institutiilor publice finantate integral de la bugetul de stat, precum si cheltuieli pentru dezvoltarea si crearea unor sisteme informatice integrate la nivelul APIA si MADR administratie centrala. Pentru ajutoare de stat acordate producatorilor agricoli, MADR are la dispozitie in 2014 peste 2,36 miliarde lei.



Poti fi interesat si de