2,12 miliarde de lei, valoarea subventiilor pentru producatorii agricoli

2,12 miliarde de lei, valoarea subventiilor pentru producatorii agricoli


Producatorii agricoli vor beneficia, in 2014, de subventii de la bugetul de stat de aproape 2,12 miliarde de lei, banii fiind orientati catre sprijinirea sectorului zootehnic, dar si pentru platile complementare din sectorul vegetal, potrivit raportului privind situa?ia macroeconomica in perioada 2014-2017, publicat pe site-ul Ministerul Finantelor Publice (MFP). Pentru sprijinirea crescatorilor de animale va fi alocata anul viitor o suma de 1,52 miliarde de lei, iar pentru platile nationale directe din sectorul vegetal, circa 663,2 milioane de lei, ceea ce reprezinta 21 de euro/hectar.

subventiiProducatorii agricoli vor beneficia, in 2014, de subventii de la bugetul de stat de aproape 2,12 miliarde de lei, banii fiind orientati catre sprijinirea sectorului zootehnic, dar si pentru platile complementare din sectorul vegetal, potrivit raportului privind situa?ia macroeconomica in perioada 2014-2017, publicat pe site-ul Ministerul Finantelor Publice (MFP). Pentru sprijinirea crescatorilor de animale va fi alocata anul viitor o suma de 1,52 miliarde de lei, iar pentru platile nationale directe din sectorul vegetal, circa 663,2 milioane de lei, ceea ce reprezinta 21 de euro/hectar.

Din fondurile totale alocate sprijinirii agricultorilor, in 2014, aproximativ 585 de milioane de lei sunt destinate crescatorilor de bovine, din care 96 de milioane de lei pentru schema decuplata de productie in sectorul de lapte si 488 de milioane de lei pentru schema din sectorul de carne. Sumele alocate pentru platile din sectorul de cresterea ovinelor se ridica in 2014 la 348,6 milioane de lei.
De asemenea, aproximativ 485 de milioane de lei vor fi destinate ajutorului de stat pentru motorina folosita in agricultura, iar 70,8 milioane de lei pentru ajutorul de minimis in vederea achizitionarii tancurilor de racire a laptelui.

O suma de 37 de milioane de lei din bugetul Ministerului Agriculturii va merge pentru ameliorarea raselor de animale si pentru primele de asigurare, insa deocamdata nu a fost stabilit cuantumul pentru ca nu au fost promovate actele normative. In bugetul MADR din 2014 mai este inclusa si suma de 1,45 milioane de lei pentru actiuni de ecologizare.



Poti fi interesat si de