Daniel Constantin: Sectorul avicol este important; produsele romanesti sunt apreciate la export

Daniel Constantin: Sectorul avicol este important; produsele romanesti sunt apreciate la export


Sectorul avicol din Romania este un sector sigur si foarte important in care s-a investit foarte mult in ultimii ani, iar produsele sunt apreciate la export, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

declaratieministruavicolSectorul avicol din Romania este un sector sigur si foarte important in care s-a investit foarte mult in ultimii ani, iar produsele sunt apreciate la export, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
"Vreau sa transmit un mesaj de siguranta legat de sectorul avicol din Romania. Acesta este un sector foarte important in care s-a investit foarte mult si care este apreciat la export, dar, din pacate, nu este suficient apreciat pe piata romaneasca. Eu sper sa se clarifice cat mai repede situatia aparuta cu produsele de la Avicola Calarasi pentru ca iar se pune o pata pe acest sector", a spus Constantin.

Acesta a solicitat medicilor veterinari sa faca un control la Avicola Calarasi si la Avicola Buzau vizavi de managementul care se practica in acele unitati.

"I-am rugat pe medicii veterinari sa sa faca un control la Avicola Calarasi si la Avicola Buzau vizavi de managementul care se practica si sa vedem daca sunt probleme. Este foarte important acest lucru pentru ca trebui sa ne asiguram de calitatea produselor pe care le consumam si care sunt pe raft. Au fost luate deja probe si acum asteptam rezultatele. Cred ca probabilitatea ca sa ajunga pe raft astfel de produse este foarte mica pentru ca se fac analize si la iesirea din ferma dar si la abator", a spus Constantin.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor /ANSVSA/ a retras de la comercializare aproape 14 tone de carne de pui din magazinele din Bucuresti si din Brasov, pentru care exista suspiciunea ca ar fi infestatata cu salmonella, carnea de pasare provenind de la Avicola Calarasi, o societate suspectata ca ar face evaziune fiscala si care se afla in procedura de lichidare.
Rezultatele analizelor prelevate de inspectorii veterinari vor fi facute publice martea viitoare.

Retailerul Selgros a anuntat, miercuri, ca a retras din magazinele sale toate produsele livrate de Avicola Calarasi, din cauza aspectului si calitatii necorespunzatoare, si a decis stoparea oricaror livrari viitoare de marfa pana la clarificarea situatiei.

In luna septembrie, compania Selgros a refuzat in mai multe magazine livrari de la furnizorul Avicola Calarasi din aceeasi cauza. In data de 11 septembrie 2013, magazinul Selgros din Braila a trimis direct la distrugere o cantitate importanta de carne de pasare de la Avicola Calarasi.



Poti fi interesat si de