Dacian Ciolos: Romania isi poate ocupa locul pe care il merita in sistemul agricol si agroalimentar european

Dacian Ciolos: Romania isi poate ocupa locul pe care il merita in sistemul agricol si agroalimentar european


Romania isi poate gasi in noua Politica Agricola Comuna (PAC) toate elementele de care are nevoie pentru a-si lua in considerare specificul agriculturii si pentru a-si ocupa locul pe care il merita in sistemul agricol si agroalimentar european, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

dacianciolosdeclaratieRomania isi poate gasi in noua Politica Agricola Comuna (PAC) toate elementele de care are nevoie pentru a-si lua in considerare specificul agriculturii si pentru a-si ocupa locul pe care il merita in sistemul agricol si agroalimentar european, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

"Chiar daca Indagra este un simbol al recoltei, as spune ca in acest an vine intr-un moment in care modalitatea de sustinere a agriculturii, de stimulare a investitiilor cu fonduri europene, ne aduce in faza de semanat si de plantat noi scheme de de sustinere, un nou PNDR, un nou sistem de sustinere din plati directe,care va reprezenta reforma PAC si care a fost principalul meu obiectiv. Cred ca Romania isi poate gasi in noua Politica Agricola Comuna toate elementele de care are nevoie pentru a-si lua in considerare specificul agriculturii si pentru a-si ocupa locul pe care il merita in sistemul agricol si agroalimentar european fara a face referire la ceea ce pot face alte state membre si nu poate face Romania", a spus Ciolos.

Acesta a precizat ca noul sistem de plati din PAC va permite Romaniei nu doar mentinerea lor pe hectar pana in 2020 asa cum au dorit agricultorii romani, in plus existand posibilitatea de modulare a a platilor directe pentru o serie de categorii de ferme, in paralel cu plata la hectar.
Ciolos a precizat ca pana la sfarsitul mandatului intentioneaza sa mai vina cu o politica de promovare a sectorului agroalimentar pe piata externa, inclusiv pentru sectorul agroalimentar romanesc care are un potential imens pe piata externa.

Ajuns la cea de a 18-a editie, targul INDAGRA va reuni peste 430 de companii din Romania, dar si din alte 20 de tari, ocupand o suprafata expozitionala de peste 30.000 de metri patrati. La editia din acest an vor fi aduse si cele mai multe animale, in jur de 350 de capete.Vizitatorii targului vor putea cumpara seminte, bulbi de flori, ingrasaminte si vor putea vedea ultimele tehnologii si echipamente pentru irigatii, utilaje agricole, sere si solarii, demonstratiile si concursurile fiind nelipsite de la cel mai mare eveniment de agricultura.

In aceeasi perioada, venind in completarea tematicii targului, la Romexpo vor mai avea loc alte manifestari expozitionale - Indagra Food (targ international pentru industria alimentara), All - Pack (expozitie internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice), Expo Drink & Wine (targ de vinuri, bauturi alcoolice si non-alcoolice), Autoteexpotehnica (expozitie internationala de componente auto) si Targul de Produse Traditionale, evenimente ce reunesc peste 250 de firme din tara si din strainatate.Targurile vor fi deschise de miercuri pana sambata, intre orele 10,00 si 18,00, iar duminica intre orele 10,00 si 16,00. Pretul unui bilet de acces este de 15 lei.



Poti fi interesat si de