Promovarea externa pleaca de la Bucuresti


Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc APAR si Asociatia Romana a Carnii ARC, membre ale Federatiei Nationale Pro Agro, singura voce reprezentativa la nivelul industriei carnii din Romania, au organizat in parteneriat cu Ministerul Economiei prin Departamentul de Comert Exterior si Relatii Internationale, o actiune de promovare a exportului produselor alimentare romanesti. Actiunea a avut loc in marja expozitiei CARNEXPO 2013, expozitie internationala dedicata industriei carnii si domeniilor conexe (cresterea si nutritia animalelor, abatorizare, productia de mezeluri, echipamente si utilaje).

icccccAsociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc APAR si Asociatia Romana a Carnii ARC, membre ale Federatiei Nationale Pro Agro, singura voce reprezentativa la nivelul industriei carnii din Romania, au organizat in parteneriat cu Ministerul Economiei prin Departamentul de Comert Exterior si Relatii Internationale, o actiune de promovare a exportului produselor alimentare romanesti. Actiunea a avut loc in marja expozitiei CARNEXPO 2013, expozitie internationala dedicata industriei carnii si domeniilor conexe (cresterea si nutritia animalelor, abatorizare, productia de mezeluri, echipamente si utilaje).

CARNEXPO 2013 - cel mai mare targ din sud-estul Europei, specializat pe industria carnii si domeniile conexe acesteia a reunit sub acelasi pavilion atat companii de prestigiu la nivel international, cat si principalii jucatori din industria alimentara romaneasca. A fost un eveniment de amploare axat in exclusivitate pe promovarea segmentelor de baza din industria carnii, incepand de la zootehnie, abatorizare, procesare, materii prime, echipamente, utilaje si nu in ultimul rand, retail. CARNEXPO 2013 a pus accentul pe facilitarea intalnirilor dintre oameni de afaceri, furnizori si achizitori importanti din domeniu, autoritati locale si parteneri la nivel international din industria carnii.

Manifestarea s-a desfasurat pe parcursul a patru zile, intre 23 si 26 Ocombrie 2013, in cadrul pavilionului expozitional gazduit de centrul expozitional Exporom.

Printre participantii promovati de actiunea APAR regasim cele mai mari companii romanesti din sector: Caroli, Cristim, Kosarom, Vascar, Sergiana, Scandia, Galli Gallo, Carmolimp Marcel, Comnilis, Mariflor, Macromex, Ion Mos, Darimex, Inorogul, Cosm-Fan, Eurofarm, Magiunul de Topoloveni si uleiurile Luna Solai.

Programul a avut in vedere stabilirea de intalniri bilaterale intre reprezentantii companiilor romanesti cu factorii decizionali in achizitii din partea companiilor straine prezente la eveniment, precum si o componenta de cunoastere prin vizitarea unui procesator din industria carnii si anume Inorogul.

Investitia pe care am realizat-o la Filipesti, integral din resurse proprii, ma face mandru sa arat, potentialilor cumparatori, ca Romania a depasit demult stadiul de cumparator. Fabrica noastra ne pozitioneaza in categoria celor mai performante facilitati de productie din industria membranelor naturale arata Geoarge Monceanu, propietarul companiei Inorogul. Prin programul finantat de Ministerul Economiei, am reusit sa crestem in fiecare an exportul, ajungand in acest moment la peste 30% din capacitatea de productie a mai aratat reprezentantul Inorogul.

APAR, alaturi de ARC, in calitate de ultime venite, si-au gasit locul in PRO AGRO, alaturi de celelalte doua asociatii care reprezinta sectorul carnii - Asociatia Producatorilor de Carne de Porc si Uniunea Crescatorilor de Pasari. n acest fel Federatia Pro Agro si desavarseste reprezentativitatea unica n domeniul productiei si procesarii carnii.

APAR reuneste peste 60 de producatori din industria alimentara romaneasca. Cifra de afaceri insumata a membrilor depaseste 1 mld euro conform datelor MF din 2011. Interesele asociatiei sunt strict legate de promovarea produselor romanesti in interiorul si in afara tarii.

ARC este cea mai veche si importanta asociatie patronala din Romania, grupand in acest moment peste 50 de membri. Numarul salariatilor din firmele membre este de 14.000, iar CA total la nivelul anului 2012 a fost de 5,6 mld lei. Asociatia reprezinta 68% din piata de preparate din carne.

Conform studiilor de piata, principalii producatori ai acestei piete, cu market share totalizand peste 50% din piata de preparate din carne, in ordinea marimii sunt Caroli, Cristim, Aldis, Elit, Fox, Unicarm, Meda, Kosarom, Rainert, Diana.



Poti fi interesat si de