Irimescu: Dupa majorarea TVA , statul a pierdut anual 230 milioane euro prin evaziune in sectorul carnii

Irimescu: Dupa majorarea TVA , statul a pierdut anual 230 milioane euro prin evaziune in sectorul carnii


Statul a pierdut anual, sistematic, 230 de milioane de euro din cauza evaziunii fiscale in sectorul carnii, dupa cresterea Taxei pe Valoare Adaugata de la 19% la 24%, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Achim Irimescu.

achimcarnexpoStatul a pierdut anual, sistematic, 230 de milioane de euro din cauza evaziunii fiscale in sectorul carnii, dupa cresterea Taxei pe Valoare Adaugata de la 19% la 24%, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Achim Irimescu.

"In momentul in care TVA a crescut de la 19% la 24%, sectorul carnii spune ca statul a pierdut sistematic 230 de milioane de euro pe an si peste 70.000 de tone de carne au disparut din zona alba in piata neagra. Cu cifre este usor sa dovedesti ca o astfel de masura (de reducere a TVA la carne - n.r.) este binevenita", a spus Irimescu, in conferinta de deschidere a Targului International CARNEXPO 2013.

Acesta a reamintit faptul ca, din septembrie, a fost aplicat TVA redus la paine, respectiv 9%, iar in prezent este important controlul, pentru a se vedea eficienta masurii, care a urmarit reducerea evaziunii fiscale in sector.

"In mod sigur, daca reusita in sectorul painii va fi cea scontata, se va trece la reducerea TVA la carne si, de ce nu, la lapte, pentru ca in statele din Vest TVA la produsele alimentare este 6 - 7%", a declarat Irimescu.

Revista de specialitate Industria carnii.ro a organizat Targul International CARNEXPO 2013 in perioada 23 - 26 octombrie, in incinta complexului expozitional EXPOROM.

CARNEXPO 2013 - cel mai mare targ din sud-estul Europei specializat pe industria carnii si domeniile conexe acesteia - a reunit sub acelasi pavilion atat companii de prestigiu la nivel international, cat si principalii jucatori din industria carnii din Romania.

La deschiderea oficiala a evenimentului au participat, printre altii, ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, si secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Achim Irimescu.



Poti fi interesat si de