43 de membrii APAR participa la ANUGA 2013


In perioada 5-9 octombrie 2013, 43 de membrii APAR participa la targul international ANUGA 2013, cea mai mare manifestare de profil din domeniu alimentar din lume, care se desfasoara o data la 2 ani, la Koeln. Pavilioanele nationale finantate de Ministerul Economiei se afla in zonele specializate de expunere: Meat, Fine Food si Bread and Bakery.

anuga2013In perioada 5-9 octombrie 2013, 43 de membrii APAR participa la targul international ANUGA 2013, cea mai mare manifestare de profil din domeniu alimentar din lume, care se desfasoara o data la 2 ani, la Koeln. Pavilioanele nationale finantate de Ministerul Economiei se afla in zonele specializate de expunere: Meat, Fine Food si Bread and Bakery.
La aceasta manifestare sunt prezente 58 de companii reprezentative ale industriei de profil romanesti, expunand pe o suprafata record de 678 m.p., fiind cea mai semnificativa prezenta a tarii noastre de pana acum la aceasta manifestare. Membrii APAR sunt prezenti la acest eveniment cu produse din sectorul de carne, panificatie, patiserie si dulciuri, apa minerala si plata, ceaiuri, condimente, vinuri, produse lactate si uleiuri vegetale. Dintre participanti fac parte companii de renume precum Caroli, Galli Gallo (Penes Curcanul), Aaylex (Coco Rico), Sonimpex (Magiunul de Topoloveni), Boromir, Scandia, Vascar, Kosarom, Agricola Bacau, Kalpo, Inorogul, Sam Mills, Pambac, Derpan, Natural, Romaqua, Carmistin, Kandia, Ecofruct, Apiprodex, etc.

In contextul targului, firmele romanesti prezente au organizat un program dens de intalniri in vederea identificarii de oportunitati de export pentru pietele externe. Prin aceasta participare, Romania isi consolideaza imaginea de producator si exportator de produse atat pe piata germana, una dintre cele mai mari din lume in domeniu, cat si pe pietele internationale.

In anul 2012 firmele romanesti au exportat produse agro-alimentare in Germania in valoare de 253 milioane euro. Exporturile Romaniei de produse agro-alimentare si-au majorat ponderea in totalul livrarilor de produse romanesti depasind 4 miliarde euro in anul 2012.

Prima participare a Romaniei a fost in 2007 cu un numar de 20 firme pe o suprafata de 200 m.p., a urmat anul 2009 cu 17 firme expunand intr-un spatiu de 250 mp, iar la Anuga 2011 Romania a fost prezenta cu 31 de firme in 5 pavilioane specializate cu o suprafata totala de 436 m.p. Valoarea angajamentelor la export inregistrate cu ocazia ultimei editii a fost de 7,92 milioane euro.

Din partea oficialitatilor romane au fost prezenti domnii secretari de stat Manuel Donescu si Valentin Soneriu precum si reprezentanti ai Departamentului de Comert Exterior si ANSVSA. Standul Romaniei a fost vizitat de domnul Dr. Guenther Horzetzky, secretar de stat la Ministerul pentru Economie, Energie, Industrie, Intreprinderi Mijlocii si Meserii din landul Renania de Nord - Westfalia.

In data de 6 octombrie a avut loc intalnirea oficialitatilor romane cu domnul Friedhelm Dornseifer, Presedinte al Asociatiei federale germane a comertului cu produse alimentare, urmand a se stabili o serie de contacte pentru firmele romanesti cu distribuitorii germani in zilele urmatoare.

Reprezentantul Cosm Fan, Cosmin Moldovan a afirmat ca participarea din acest an este un moment de mandrie nationala si este sigur ca va avea rezultate pozitive dupa finalizarea targului.

Agricola Bacau la randul sau a apreciat modul deosebit in care a fost facuta organizarea, oferind firmelor romanesti ocazia de a se prezenta intr-o maniera europeana, pozitionandu-se la nivelul cu cei mai exigenti participanti europeni.



Poti fi interesat si de