Agricultura reprezinta un domeniu strategic pentru Romania

Agricultura reprezinta un domeniu strategic pentru Romania


Agricultura reprezinta un domeniu strategic pentru Romania, iar decizia de a nu exploata acest potential - mai ales in contexul unei potentiale crize alimentare - ar reprezenta o inconstienta, a declarat Doina Pana, ministrul delegat pentru Dialog Social.

aggriculturaaAgricultura reprezinta un domeniu strategic pentru Romania, iar decizia de a nu exploata acest potential - mai ales in contexul unei potentiale crize alimentare - ar reprezenta o inconstienta, a declarat Doina Pana, ministrul delegat pentru Dialog Social.
Conform unor estimari, agricultura Romaniei ar putea asigura hrana pentru aproximativ 80 milioane de oameni. In contextul in care la nivel mondial se preconizeaza o criza alimentara, decizia de a nu exploata acest potential economic ar reprezenta o inconstienta, a afirmat Doina Pana, in cadrul conferintei de inchidere a proiectului 'Calificarea in industria alimentara - o sansa pentru viitor!', organizata de Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara (FNSIA).

Aceasta a precizat, totodata, ca va transmite ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, draftul de proiect intocmit de Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara, referitor la infiintarea unui fond de garantare pentru ONG-uri.

Va promit ca voi transmite ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, draftul de proiect referitor la infiintarea unui fond de garantare, la care ONG-urile sa poata apela atunci cand se afla in situatii limita si sunt nevoite sa acceseze imprumuturi, a mai spus ministrul delegat pentru Dialog Social.

Proiectul 'Calificarea in industria alimentara - o sansa pentru viitor!', a avut o valoare de 4 milioane de euro si s-a desfasurat pe o perioada de 3 ani. Din cele 3.500 de persoane consiliate la nivelul intregii tari, 2.200 de persoane au urmat cursurile prevazute in proiect, obtinand o diploma de calificare intr-o meserie specifica industriei alimentare.



Poti fi interesat si de