Ministrii Agriculturii din Romania si Turcia semneaza un memorandum de cooperare

Ministrii Agriculturii din Romania si Turcia semneaza un memorandum de cooperare


Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin va semna cu omologul turc, Mehmet Mehdi Eker, un Memorandum de Intelegere intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania (MADR) si Ministerul Alimentatiei, Agriculturii si Zootehniei din Republica Turcia privind cooperarea in domeniu. Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis Agerpres, astazi 19 septembrie, seful MADR il va insoti pe primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, intr-o vizita oficiala in Republica Turcia, la Ankara.

semnaturaMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin va semna cu omologul turc, Mehmet Mehdi Eker, un Memorandum de Intelegere intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania (MADR) si Ministerul Alimentatiei, Agriculturii si Zootehniei din Republica Turcia privind cooperarea in domeniu. Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, remis Agerpres, astazi 19 septembrie, seful MADR il va insoti pe primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, intr-o vizita oficiala in Republica Turcia, la Ankara.

MADR precizeaza ca acest document bilateral va constitui cadrul legal necesar dezvoltarii relatiilor de colaborare in domeniile agriculturii si sanitar-veterinar dintre Romania si Republica Turcia
Principalele obiective ale Memorandumului de Intelegere se refera la sprijinul reciproc in ceea ce priveste activitatile agroalimentare, sanitar-veterinare si efectuarea de actiuni comune de promovare a acestor sectoare, dezvoltarea organizatiilor de fermieri, facilitarea transferului de know-how si tehnologii.

"Implementarea Memorandumului de Intelegere se va realiza prin schimb de informatii, vizite de studii, seminarii sau expozitii, precum si prin incurajarea organizatiilor private din sector sa faca investitii in ambele tari si sa stabileasca parteneriate pentru intensificarea cooperarii in domeniul agriculturii, afacerilor si comertului. In baza acordului, se va constitui un Comitet de Coordonare care va identifica mijloacele de dezvoltare a cooperarii bilaterale in acest sector", mentioneaza comunicatul.

Din delegatia Romaniei vor mai face parte ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, secretarul de stat in cadrul MAE George Ciamba, presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu, deputatul minoritatii turce Iusein Ibram si deputatul minoritatii tatare Varol Amet.
In cadrul vizitei oficiale in Republica Turcia, ministrii de resort care il vor insoti pe premier vor avea intrevederi cu omologii lor turci, in vederea dezvoltarii proiectelor comune dintre cele doua state.



Poti fi interesat si de