Federatia Nationala Pro Agro a decis infiintarea unui fond mutual agricol

Federatia Nationala Pro Agro a decis infiintarea unui fond mutual agricol


Federatia Nationala a Producatorilor din Agricultura, Industrie Alimentara si Servicii Conexe din Romania -'Pro Agro' a decis, in cadrul sedintei Adunarii Generale Extraordinare desfasurata in data de 26 august 2013, infiintarea Fondului Mutual Agricol 'Pro Agro'. Potrivit federatiei, decizia de infiintare a Fondului a fost luata in urma crearii recente a cadrului legal necesar infiintarii si functionarii fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor in agricultura. Rolul acestora este de a diminua riscurile la care sunt expusi producatorii agricoli prin oferirea de compensatii financiare membrilor pentru orice pierderi economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu.

federatieproagroFederatia Nationala a Producatorilor din Agricultura, Industrie Alimentara si Servicii Conexe din Romania -'Pro Agro' a decis, in cadrul sedintei Adunarii Generale Extraordinare desfasurata in data de 26 august 2013, infiintarea Fondului Mutual Agricol 'Pro Agro'. Potrivit federatiei, decizia de infiintare a Fondului a fost luata in urma crearii recente a cadrului legal necesar infiintarii si functionarii fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor in agricultura. Rolul acestora este de a diminua riscurile la care sunt expusi producatorii agricoli prin oferirea de compensatii financiare membrilor pentru orice pierderi economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu.


Fondul Mutual Agricol Pro Agro va acorda compensatii membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor, de un incident de mediu sau orice alt risc neasigurabil (fenomene meteo etc). Dosarul de acreditare al Fondul Mutual Agricol Pro Agro va fi inaintat Ministerului Agriculturii pana la sfarsitul acestui an.
La inceputul lunii august, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara ca ministerul a finalizat partea legislativa de infiintare a fondurilor mutuale, iar fermierii care indeplinesc conditiile pot veni sa solicite acreditarea.

"Incepand de astazi (9 august - n.r.), fermierii care indeplinesc conditiile, organizatiile non guvernamentale care indeplinesc conditiile prevazute de legislatie, pot veni sa solicite acreditarea de la Ministerul Agriculturii. In ceea ce priveste conditiile, ei trebuie sa detina 30% din suprafata arabila a Romaniei. Practic, daca ne luam dupa acest procent nu putem avea in Romania mai mult de trei fonduri mutuale", a spus Daniel Constantin.



Poti fi interesat si de