Daniel Constantin, despre scandalul de coruptie de la APIA: Sper sa nu aiba niciun fel de influente asupra Bruxelles-ului

Daniel Constantin, despre scandalul de coruptie de la APIA: Sper sa nu aiba niciun fel de influente asupra Bruxelles-ului


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, intrebat la Alba Iulia, cat de mult afecteaza imaginea Romaniei scandalul de coruptie de la APIA, a declarat ca spera "sa nu aiba niciun fel de influente asupra Bruxelles-ului".

desprescandalulapiaMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, intrebat la Alba Iulia, cat de mult afecteaza imaginea Romaniei scandalul de coruptie de la APIA, a declarat ca spera "sa nu aiba niciun fel de influente asupra Bruxelles-ului".
Constantin a mentionat ca au facute toate informarile necesare vizavi de actiunile care au avut loc in aceasta perioada. "Sper sa nu fie niciun fel de influenta negativa", a spus ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care a adaugat ca agentiile de plati, in ansamblul lor, si-au dovedit profesionalismul pana in momentul de fata. Potrivit ministrului, exista si exceptii "nedorite", care trebuie sanctionate imediat cum sunt depistate.

In ceea ce ii priveste pe cei peste 10.000 de fermieri care sunt cercetati deoarece au solicitat subventii in conditiile in care aveau amenzi sau resturi de plata la Fisc, Daniel Constantin a sustinut ca aceste situatii s-au nascut ca urmare a unor ordine de ministru date cu mult timp inainte.

"Noi am incercat inca din prima zi de guvernare sa rezolvam aceasta problema si suntem pe cale sa o rezolvam. Exista un proiect de lege care este deja in Parlament, sper sa se aprobe in septembrie. In urma acestui proiect de lege, cel putin 10.000 de fermieri care au fost afectati, pe de o parte, pentru ca li s-a cerut subventia inapoi si, pe de alta parte, pentru ca a fost o fapta penala care a fost savarsita nu vor mai avea niciun fel de problema si vor primi si subventia inapoi si vor primi in continuare subventii fara sa aiba niciun fel de penalitati", a declarat demnitarul.
El a subliniat ca principiul la nivel european este acela ca plata subventiei nu trebuie conditionata de absolut nimic, cu atat mai putin de existenta datoriilor la bugetul de stat.

"Cu alte cuvinte, acel ordin de ministru nu ar fi trebuit sa fie semnat la acel moment", a conchis Daniel Constantin.
Ministrul a avut vineri, la Alba Iulia, intalniri cu fermieri si cu directorii serviciilor deconcentrate din judetul Alba din cadrul MADR si a vizitat mai multe societati din industria alimentara.



Poti fi interesat si de