Carnea se scumpeste de la o saptamana la alta, iar cerealele se ieftinesc

Carnea se scumpeste de la o saptamana la alta, iar cerealele se ieftinesc


Dimitrie Musca, directorul Combinatul Agroindustrial Curtici, spune ca exista o neconcordanta intre preturile la cereale si cele la carne. In timp ce graul se ieftineste de la o saptamana la alta, carnea se tot scumpeste. Daca pentru producatorii de furaje este un moment bun sa cumpere cereale, agricultorii in schimb se plang ca inregistreaza pierderi.

muscadimitrieDimitrie Musca, directorul Combinatul Agroindustrial Curtici, spune ca exista o neconcordanta intre preturile la cereale si cele la carne. In timp ce graul se ieftineste de la o saptamana la alta, carnea se tot scumpeste. Daca pentru producatorii de furaje este un moment bun sa cumpere cereale, agricultorii in schimb se plang ca inregistreaza pierderi.
La un pret de 60 de bani kilogramul de grau, pierderea este de 40% fata de anul trecut. 40% este exagerat de mult. Nu intentionez sa vand la acest pret, sper sa mai creasca. Au mai fost ani din acestia, declara Musca. Combinatul Agroindustrial Curtici exploateaza circa 7.500 ha de teren agricol, dispunand de mai multe ferme de animale, fabrica de lactate, abator si o retea de magazine.

Un sistem integrat, care ii permite lui Musca sa nu simta aceste turbulente din piata. CAI Curtici are un efectiv de circa 800 de vaci de lapte si 300 de vaci de carne din rasa Charolaise. Desi abatorul este acreditat pentru export, productia de carne merge in intregime pe piata interna, fiind vanduta cu bucatica in reteaua de 35 de magazine proprii, dupa cum spune Musca.



Poti fi interesat si de