Amenzi de peste 76.600 de lei in industria agroalimentara

Amenzi de peste 76.600 de lei in industria agroalimentara


Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au aplicat amenzi in valoare totala de 76.640 lei pentru neregulile constatate in unitati din industria agroalimentara, se arata intr-un comunicat al institutiei, remis de Agerpres.

alimenteamenziansvsaInspectorii Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au aplicat amenzi in valoare totala de 76.640 lei pentru neregulile constatate in unitati din industria agroalimentara, se arata intr-un comunicat al institutiei, remis de Agerpres.
Cele mai mari sanctiuni au fost aplicate in Bucuresti - 14.000 lei si in judetele Cluj - 9.800 lei, Vrancea - 6.000 lei si Galati - 5.800 lei iar cele mai mici in Alba, Calarasi, Hunedoara, Tulcea si Vaslui - cate 600 lei.

Principalele nereguli constatate au vizat incalcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind demonstrarea trasabilitatii produselor, nerespectarea normelor stabilite privind intretinerea spatiilor de prelucrare, precum si a instalatiilor, utilajelor si a ustensilelor de lucru, igiena necorespunzatoare in spatiul de depozitare, manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, fabricarea si comercializarea produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar.

Controalele au fost efectuate in perioada 21 iunie - 18 iulie 2013 si au vizat domenii de activitate precum fabricarea produselor de morarit, a painii si a produselor de patiserie, a bauturilor racoritoare si alcoolice, a altor produse alimentare precum si unitati de depozitare pentru produse alimentare, seminte, legume si fructe.

Neregulile constatate au fost sanctionate prin aplicare unui numar de 56 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 76.640 de lei si prin acordarea a 93 de avertismente. Potrivit ANSVSA, in cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe, conform procedurilor si Programului de supraveghere si control pe anul 2012, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise, precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate.



Poti fi interesat si de