Romanii sunt tot mai nemultumiti de alimente


Romanii sunt mai multumiti decat europenii cand vine vorba de raportul calitate-pret pentru electrocasnice si masini noi, dar mult mai nemultumiti in ceea ce priveste fructele, legumele, carnea si produsele din carne , indica Tabloul de bord al pietelor de consum pe 2013.

alimentestudiuRomanii sunt mai multumiti decat europenii cand vine vorba de raportul calitate-pret pentru electrocasnice si masini noi, dar mult mai nemultumiti in ceea ce priveste fructele, legumele, carnea si produsele din carne , indica Tabloul de bord al pietelor de consum pe 2013.
Romania este pe locul 24 in UE in 2012 in ceea ce priveste conditiile pentru consumatori conform Tabloului de bord al pietelor pentru consumatori publicat de Comisia Europeana, aflandu-se la acelasi nivel ca in 2010 si 2011.

Potrivit Agerpres, principalele categorii de produse apreciate de romani sunt destul de diferite de cele evaluate similar de europeni. Astfel, pe primul loc in topul produselor apreciate se afla aparatele electrocasnice mari, cu un scor mai mare cu 5,1 puncte decat media UE 27, iar pe locul doi cartile, ziarele si revistele, cu 2,2 puncte peste media din blocul comunitar. Piata masinilor noi si-a ameliorat scorul cu 3,1 puncte fata de 2011, in Romania, situandu-se cu 5,5 puncte peste nivelul UE. De asemenea, produsele din domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor sunt pe locul cinci in Romania si pe locul 16 in UE 27.

Nemultumirea este insa una generala cand vine vorba de alimentatie, intrucat produsele din lapte (-3,6%), carnea si produsele din carne (-3,8), paine, cereale, orez, paste (-0,7) au avut avut in Romania scoruri mai scazute decat la nivelul UE.



Poti fi interesat si de