Ciolos merge in China pentru intarirea cooperarii in domeniul agriculturii

Ciolos merge in China pentru intarirea cooperarii in domeniul agriculturii


Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, efectueaza pana maine, 24 iulie, o vizita in China pentru intarirea cooperarii in domeniul agriculturii, pentru care exista inca un enorm potential de dezvoltare in beneficiul ambelor parti, informeaza Agerpres.

dacianinchinaComisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, efectueaza pana maine, 24 iulie, o vizita in China pentru intarirea cooperarii in domeniul agriculturii, pentru care exista inca un enorm potential de dezvoltare in beneficiul ambelor parti, informeaza Agerpres.
Agricultura este de o importanta strategica atat pentru UE, cat si pentru China in eforturile noastre de a raspunde unor provocari precum asigurarea securitatii alimentare, combaterea schimbarii climatice si realizarea unei dezvoltari echilibrate a teritoriilor rurale. Bazate pe o colaborare pe termen lung, de incredere si deschisa, relatiile noastre comerciale se dezvolta. Dupa acordul de anul trecut privind un plan de cooperare in agricultura, care a inceput deja sa produca rezultate concrete, cred ca exista inca un potential enorm de dezvoltare in beneficiul ambelor parti, a declarat Dacian Ciolos, citat in comunicat.

Principalele puncte care vor fi abordate in cadrul vizitei sunt intarirea cooperarii in domeniul combaterii contrafacerii in sectorul vinului si al bauturilor spirtoase, precum si in cel al securitatii alimentare si al cercetarii in agricultura, cu un accent special pe cresterea productivitatii in agricultura si pe un management sustenabil al resurselor naturale. De asemenea, comisarul european Dacian Ciolos va incerca sa aprofundeze dialogul cu China in chestiuni comerciale legate de produsele agricole, precum si de acordul UE-China privind echivalenta alimentelor organice.

Dacian Ciolos se va intalni la Beijing cu vicepremierul Wang Yang, cu ministrul agriculturii, Han Changfu, precum si cu alti ministri relevanti.



Poti fi interesat si de