Agricultura va beneficia de investitii de trei miliarde de euro

Agricultura va beneficia de investitii de trei miliarde de euro


Agricultura va beneficia de investitii de trei miliarde de euro in acest an, iar 2,8 miliarde provin din fondurile europene, a anuntat premierul Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa cu tema "Planul national de investitii strategice si creare de locuri de munca".

victorpontaAgricultura va beneficia de investitii de trei miliarde de euro in acest an, iar 2,8 miliarde provin din fondurile europene, a anuntat premierul Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa cu tema "Planul national de investitii strategice si creare de locuri de munca".

"In agricultura, in 2013, prin plati directe si complementare, Romania va introduce efectiv in piata 2,8 miliarde de euro din fonduri europene. In programul national pentru refacerea sistemului de irigatii sunt alocate 100 de milioane de euro. Platformele de colectare pentru legume si fructe, investitiile in ferme familiale, fondul mutual pentru sustinerea sectorului agricol - practic, in jur de trei miliarde de euro investiti in acest an, poate chiar mai mult, in zona de agricultura. Repet, pe o gandire buna si sanatoasa, inca de anul trecut si pe sprijinul natural, anul acesta agricultura va produce probabil depasirea acelei predictii de 1,6% din cresterea anuala", a precizat primul-ministru, la Palatul Victoria.

Pe 30 aprilie, premierul Ponta a declarat ca a consultat ultimele estimari ale Comisiei Europene, care sunt pozitive, anuntand o productie mai semnificativa in agricultura Romaniei fata de anul trecut.

"Am vazut ultimele estimari ale Comisiei Europene si sunt pozitive. Asta inseamna ca o sa avem venituri mai multe, productie mai mare, venituri la buget mai multe, speram, si e important, dupa ce anul trecut din cauza conditiilor de vreme agricultura a fost o mare problema pentru dezvoltarea Romaniei. (...) O sa va rog, impreuna cu Ministerul de Finante, sa fiti tot timpul pro-activi in ceea ce tine de plata subventiilor, de ajutoare, de tot ceea ce avem voie sa acordam conform reglementarilor europene", a afirmat primul-ministru in sedinta de guvern de la acea data.



Poti fi interesat si de