Tuesday, Sep 26th

Last update10:13:26

Te afli aici: Articole Analiza Interna

banner optim 540x130
 

Analiza Interna

AFIR: Platile efectuate prin PNDR 2020 au depasit 1,75 miliarde de euro

 • PDF
bani PNDR comunicatAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a contractat pana in prezent peste 36.000 de proiecte de investitii prin PNDR 2020, in valoare totala de 2,16 miliarde euro, in timp ce platile efectuate au depasit 1,75 miliarde de euro, a anuntat, joi, AFIR.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 14:46

Detalii...

Deficitul comercial al Romaniei a depasit 620 milioane de euro

 • PDF
deficit comercialDeficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare s-a adancit la peste 620 de milioane de euro in primele patru luni ale anului, cu peste 45% mai mare fata de soldul negativ consemnat in aceeasi perioada din 2016, cand a totalizat 426,5 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Detalii...

POPAM anunta lansarea unui nou apel de proiecte

 • PDF
peste popamDirectia Generala Pescuit - Autoritate de Management pentru POPAM anunta lansarea celui de-al doilea apel pentru cereri de finantare in cadrul Masurii III.2 2.

Detalii...

Preturile produselor alimentare au crescut cu 7% in luna iunie

 • PDF
fao alimenteIndicele FAO pentru preturile produselor alimentare, calculat in baza preturilor pietei internationale pentru cele cinci grupe principale de alimente, a inregistrat in medie 175,2 puncte in luna iunie, in crestere cu 1,4% fata de mai 2017 si cu 7% fata de anul precedent.

Detalii...

PIB-ul, in crestere in trimestrul I din 2017

 • PDF
produsul intern brut1Produsul Intern Brut a inregistrat in primele trei luni ale anului in curs o crestere cu 5,7% pe seria bruta si cu 5,6% pe seria ajustata sezonier fata de perioada similara din 2016, releva datele provizorii ale Institutului National de Statistica (INS), date vineri publicitatii.

Ultima actualizare în Marţi, 25 Iulie 2017 11:10

Detalii...

Legea privind risipa alimentara ramane in asteptare

 • PDF
lege risipa1In Romania, se arunca la gunoi in fiecare an aproximativ 2,2 milioane de tone de alimente, in special fructe, legume si carne, potrivit datelor Eurostat. In medie, un roman arunca zilnic 320 de grame de mancare intacta.

Detalii...

Asociatia Romana a Carnii, in pas cu tendintele aparute la nivel european

 • PDF
eticheta curataInca de la inceputul acestui an, Consiliul Director al Asociatiei Romane a Carnii a luat in discutie necesitatea informarii si constientizarii consumatorului cu privire la eforturile depuse de industria de procesare a carnii pentru gasirea unor solutii alimentare inovatoare si naturale pentru dezvoltarea unor produse cat mai sigure si de calitate superioara care sa se inscrie in conceptul de „eticheta curata” si sa raspunda astfel exigentelor consumatorilor.

Detalii...

Legea 321, fara norme de aplicare si Romania in situatie de infringement

 • PDF
vitrina mezeluriLegea privind comercializarea produselor romanesti s-a intors pentru dezbateri in Legislativ dupa ce Comisia Europeana a inceput procedura de infringement impotriva tarii noastre, pe motiv ca se incalca principiile liberei circulatii a marfurilor si serviciilor in UE.

Detalii...

APIA elibereaza adeverinte pentru crescatorii de pasari

 • PDF
apia adevAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 14T (fosta Masura 215) – Plati privind bunastarea animalelor – pachet b) – pasari – Campania 2017.

Detalii...

Deficitul comercial al Romaniei a crescut cu 20% in primul trimestru

 • PDF
deficit baniRomania a inregistrat un deficit comercial de peste 3,36 miliarde euro, in primele patru luni din acest an, in crestere cu 20,3% comparativ cu perioada similara din 2016, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

Detalii...

Inadvertente in legea privind cesionarea pasunilor

 • PDF
oi pasuneLegislatia in domeniul cesionarii pasunilor are unele inadvertente, a declarat europarlamentarul Laurentiu Rebega. Acesta considera ca nemultumirile crescatorilor de ovine cu privire la modul in care se concesioneaza pajistile sunt justificate.

Detalii...

Procesatorul de carne Gepeto a iesit din insolventa

 • PDF
procesator1Cea mai mare firma din sud-estul tarii in domeniul procesarii carnii, Gepeto Impex, a anuntat oficial iesirea din insolventa, la sfarsitul lunii mai, dupa ce in urma cu 18 luni declarase intrarea in incapacitate de plata.

Detalii...

Peste 800 de kilograme de carne de vita confiscata

 • PDF
carne vita1Politistii din Giurgiu au confiscat peste 800 de kilograme de carne de vita si peste 200 de kilograme de branza fara documente de provenienta si documente sanitar-veterinare.

Detalii...

Romanii cumpara produse mai scumpe, dar mai putine

 • PDF
produse gfkIn primul trimestru al anului 2017, piata bunurilor de larg consum a crescut cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform unui studiu realizat de GfK Romania.

Detalii...

ROMOVIS: In 10 ani de UE, avem mai multe oi, dar vindem mai prost produsele

 • PDF
romovis ueIonica Nechifor, secretarul general al Federatiei Nationale a Crescatorilor de Ovine Romovis a vorbit intr-o conferinta despre efectul integrarii in UE asupra sectorului ovin.

Detalii...

Petre Daea a explicat importanta programului "Carne de porc din fermele romanesti"

 • PDF
daea carne poRomania trebuie sa obtina acordul din partea Comisiei Europene pentru programul "Carne de porc din fermele romanesti", aprobat saptamana trecuta in Parlamentul Romaniei. In acest sens, ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a transmis comisarului european Phil Hogan o scrisoare cu explicatii "de ce este necesar acest program".

Detalii...

Aplicarea legii privind diminuarea risipei alimentare se amana

 • PDF
risipa alimentaraMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca aplicarea legii care combate risipa alimentara se amana pana la sfarsitul anului.

Detalii...

Facilitati suplimentare pentru finantarea prin PNDR 2020 a fermelor mici

 • PDF
facilit supAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a inclus o serie de modificari in Ghidul solicitantului pentru submasura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din cadrul PNDR 2020, ca urmare a observatiilor si a propunerilor primite in perioada de consultare publica.

Detalii...

Petre Daea: Este revoltator sa iei un kilogram de carne de vita cu 100 lei

 • PDF
carne vitaRomania are conditii pentru dezvoltarea zootehniei si pentru a spori efectivele de animale, sustine ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Detalii...

Pedepsele pentru braconaj, majorate la 7 ani de inchisoare

 • PDF
pedeapsa braconajComisia pentru Mediu si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor a decis inasprirea regimului sanctiunilor pentru pescuitul electric, pentru pescuitul cu materiale explozive sau cu substante toxice si narcotice, precum si pentru folosirea armelor de foc in scopul omorarii pestilor.

Detalii...

Solutii comune pentru fermierii romani si cehi

 • PDF
solutie comIn data de 9 mai, conducerea MADR a primit vizita unei delegatii parlamentare din Cehia.

Detalii...


banner agerpress nou 554x80