Tuesday, Jan 23rd

Last update10:41:07

Te afli aici: Articole Analiza Interna

banner optim 540x130
 

Analiza Interna

Daea: Stabilim prioritati si intram in Parlament cu proiecte pentru 2019 – 2020

 • PDF
petre daea proiecte2018Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a solicitat sambata agricultorilor din zona de munte, in cadrul Conventiei Forumului Montan din Romania de la Vatra Dornei, sa se pregateasca pentru anul 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului European.

Ultima actualizare în Joi, 21 Decembrie 2017 16:46

Detalii...

ANSVSA incepe controalele specifice perioadei sarbatorilor de iarna

 • PDF
ansvsa craciun Inspectorii sanitari veterinari demareaza controalele specifice perioadei sarbatorilor de iarna in targurile de animale, piete si unitati agroalimentare, acestea derulandu-se pana pe data de 8 ianuarie 2018, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(ANSVSA).

Detalii...

Visan (MADR): Majorarea preturilor la alimente nu se va extinde

 • PDF
mihai visan madrMajorarea preturilor la alimente care a avut loc in ultima perioada reprezinta un factor conjunctural, dar nu sunt semne de accelerare, pentru ca nu exista motive de piata, a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) Mihai Visan, la conferinta "Eat Smart".

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:14

Detalii...

Consiliul Concurentei analizeaza cresterea exploziva a pretului alimentelor

 • PDF
pret alimente consiliul conConsiliul Concurentei a demarat o analiza, la sesizarea Ministerului Agriculturii, pentru a determina cauzele scumpirii accelerate a alimentelor in aceasta luna, unul dintre posibilele motive fiind cresterea deficitului bugetar, care duce la majorarea importurilor si pune presiune pe inflatie, a declarat, pentru AGERPRES, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:51

Detalii...

Deficitul Romaniei in comertul cu alimente s-a dublat in primele opt luni

 • PDF
alimente deficitDeficitul Romaniei in comertul cu produse agroalimentare s-a majorat la 820,9 milioane de euro in primele opt luni din acest an, fiind de peste doua ori mai mare fata de nivelul consemnat in aceeasi perioada din 2016, insa in usoara scadere fata de primul semestru, cand a depasit 1,064 miliarde de euro, conform datelor centralizate la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Detalii...

MADR sesizeaza Consiliul Concurentei pentru a analiza scumpirea alimentelor

 • PDF
alimente standard dublu4Consiliul Concurentei a fost sesizat in privinta scumpirilor aparute la alimente, in special la oua, carne si produse lactate, intrucat analizele Ministerului Agriculturii nu au scos in evidenta motive obiective care sa determine majorari de preturi, iar institutia nu are instrumente si prevederi legale pentru a interveni pe piata, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:55

Detalii...

Safir are in plan deschiderea unui nou abator

 • PDF
deliciosul foto george safi35 de milioane de euro este cifra de afaceri pe care o vizeaza pentru acest an producatorul de carne de pasare Safir, care detine brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravan Moldovenesc si Fomica. Cifra este mai mare cu 15% fata de 2016, dupa ce anul trecut trecut a cumparat doua ferme de crestere a pasarilor in Botosani, scrie globalmeatnews.com.

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:34

Detalii...

Cris-Tim, liderul pietei de mezeluri, conform cifrei de afaceri

 • PDF
cristim topCris-Tim ocupa primul loc in topul procesatorilor de carne, dupa cifra de afaceri. Astfel, compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 606,288 milioane lei, cu 158 de milioane de lei peste cea din 2015.

Detalii...

Crapul, somnul, stiuca si salaul, capturati in Delta numai in regim „No kill”

 • PDF
crap dunarePescarii sportivi care vor veni anul viitor in Delta Dunarii vor putea captura doar in regim „No kill” patru specii de pesti, potrivit propunerii inaintate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) autoritatilor nationale.

Detalii...

UCPR: Pretul oualor a crescut la poarta fermei cu 24% in octombrie

 • PDF
oua pretPretul oualor a crescut la poarta fermei cu 24% in octombrie 2017, comparativ cu perioada similara a anului trecut, aceasta situatie fiind determinata de "criza fipronilului" din luna august, care a distorsionat piata in unele state membre ale Uniunii Europene, sustin crescatorii de pasari din Romania.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:15

Detalii...

Salamandra si-a cerut insolventa

 • PDF
salamandra insolventaProducatorul de carne si preparate din carne Salamandra si-a cerut insolventa pentru ca nu detine lichiditatile banesti sa acopere datorii in valoare de 16 milioane de lei.

Detalii...

Australia, cel mai mare exportator de carne rosie din lume in 2016

 • PDF
bovine australiaAustralia a devenit cel mai mare exportator de carne de vita, al doilea cel mai mare exportator de carne de oaie si cel mai mare exportator de animale din lume in 2016, potrivit raportului „State of the Industry 2017” publicat de Consiliul Consultativ pentru Carne Rosie (RMAC).

Detalii...

Preturile carnii de porc in viu s-au stabilizat in luna octombrie pe piata europeana

 • PDF
cotatie pret carneDupa o perioada de preturi slabe, care a durat cateva saptamani, piata europeana a porcilor gata de sacrificare se stabilizeaza din nou. Multe cotatii sunt capabile sa mentina nivelurile echilibrate ale preturilor.

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:42

Detalii...

Comisarul european pentru Sanatate: Romania a fost activa in ceea ce priveste pesta porcina africana

 • PDF
andriukaitis foto siteComisarul european pentru Sanatate si siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis, a apreciat vineri reactia Romaniei in problema crizei pestei porcine africane.

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:44

Detalii...

Germania. Crestere a consumului de carne de vita, pe fondul imigratiei

 • PDF
uecbv1 consum carneIn cea de-a doua zi a conferintei UECBV (European Livestock & Meat Trading ) la Bucuresti au loc dezbateri si discutii la care participa specialisti din mai multe state UE. Sesiunea cu tema "Sectorul carne in UE si provocarea de a raspunde asteptarilor societatii civile” este condusa de Ioan Ladosi, presedinte APCPR.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:51

Detalii...

AFIR: Platile efectuate prin PNDR 2020 au depasit 1,75 miliarde de euro

 • PDF
bani PNDR comunicatAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a contractat pana in prezent peste 36.000 de proiecte de investitii prin PNDR 2020, in valoare totala de 2,16 miliarde euro, in timp ce platile efectuate au depasit 1,75 miliarde de euro, a anuntat, joi, AFIR.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 14:46

Detalii...

Deficitul comercial al Romaniei a depasit 620 milioane de euro

 • PDF
deficit comercialDeficitul balantei comerciale cu produse agroalimentare s-a adancit la peste 620 de milioane de euro in primele patru luni ale anului, cu peste 45% mai mare fata de soldul negativ consemnat in aceeasi perioada din 2016, cand a totalizat 426,5 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Detalii...

POPAM anunta lansarea unui nou apel de proiecte

 • PDF
peste popamDirectia Generala Pescuit - Autoritate de Management pentru POPAM anunta lansarea celui de-al doilea apel pentru cereri de finantare in cadrul Masurii III.2 2.

Detalii...

Preturile produselor alimentare au crescut cu 7% in luna iunie

 • PDF
fao alimenteIndicele FAO pentru preturile produselor alimentare, calculat in baza preturilor pietei internationale pentru cele cinci grupe principale de alimente, a inregistrat in medie 175,2 puncte in luna iunie, in crestere cu 1,4% fata de mai 2017 si cu 7% fata de anul precedent.

Detalii...

PIB-ul, in crestere in trimestrul I din 2017

 • PDF
produsul intern brut1Produsul Intern Brut a inregistrat in primele trei luni ale anului in curs o crestere cu 5,7% pe seria bruta si cu 5,6% pe seria ajustata sezonier fata de perioada similara din 2016, releva datele provizorii ale Institutului National de Statistica (INS), date vineri publicitatii.

Ultima actualizare în Marţi, 25 Iulie 2017 11:10

Detalii...

Legea privind risipa alimentara ramane in asteptare

 • PDF
lege risipa1In Romania, se arunca la gunoi in fiecare an aproximativ 2,2 milioane de tone de alimente, in special fructe, legume si carne, potrivit datelor Eurostat. In medie, un roman arunca zilnic 320 de grame de mancare intacta.

Detalii...


banner agerpress nou 554x80