Wednesday, Jan 24th

Last update04:22:47

Te afli aici: Articole Analiza Externa Rabobank: Previziuni pozitive pentru sectorul carnii de pasare in 2018

banner optim 540x130
 

Rabobank: Previziuni pozitive pentru sectorul carnii de pasare in 2018

  • PDF
pasari rabobank2018Analistii gigantului bancar Rabobank sustin ca pespectivele pentru 2018 in sectorul carnii de pasare sunt bune, chiar daca numarul cazurilor de gripa aviara este in crestere la nivel mondial.

"Perspectiva sectorului carnii de pasare la nivel global pentru anul 2018 este promitatoare. Aceasta include o crestere continua a cererii in majoritatea pietelor, cu exceptia Chinei si o diminuare a preturilor hranei pentru animale de la 1 ianuarie 2018. Va fi necesara o strategie disciplinata de crestere a ofertei, mai ales ca incertitudinile cresc", este de parere Nan-Dirk Mulder, analist principal Animal Protein, in cadrul Rabobank.

Preturile globale pentru carnea de pui au ramas ridicate, in special pentru puiul intreg si pentru pieptul de pui. Concurenta din carnea rosie va creste anul viitor, pe fondul cresterii ofertei si al temperarii preturilor.

Comertul global cu carne de pasare va fi din nou afectat de gripa aviara, de fluctuatiile cursului de schimb valutar si de schimbarile strategiilor de achizitii ale comerciantilor ca raspuns la scandalurile din comert. Noi furnizori vor continua sa intre pe piata, sustin analistii.

Ultima actualizare în Joi, 21 Decembrie 2017 16:47


banner agerpress nou 554x80