Retea europeana de trafic cu carne de cal, destructurata de politie

Retea europeana de trafic cu carne de cal, destructurata de politie


Politia din Spania, in colaborare cu Europol, a destructurat o retea cu ramificatii in opt tari europene, care efectua trafic cu carne de cal improprie consumului uman.

cal anchetaPolitia din Spania, in colaborare cu Europol, a destructurat o retea cu ramificatii in opt tari europene, care efectua trafic cu carne de cal improprie consumului uman.


Operatiunea s-a desfasurat cu sprijinul autoritatilor din Belgia, Franta, Italia, Portugalia, Romania, Elvetia si Marea Britanie.

In cadrul anchetei, 66 de persoane au fost arestate si cercetate pentru delicte precum rele tratamente aplicate animalelor, falsificare de documente, delicte impotriva sanatatii publice, spalare de bani si apartenenta la o organizatie criminala, a anuntat Europol.

Investigatia are legatura cu scandalul carnii de cal care a socat industria carnii din Europa in 2013, cand teste efectuate in Irlanda au relevat ca in unele produse etichetate cu continut de carne de vita se gasea de fapt carne de cal in proportie de 100%.

In ciuda acestor cazuri, Asociatia Nationala a Industriei Carnii din Spania (ANICE) sustine ca ilegalitatile din domeniu sunt rare.



Poti fi interesat si de