Comisia Europeana se implica in scandalul privind carnea braziliana

Comisia Europeana se implica in scandalul privind carnea braziliana


Uniunea Agricultorilor din Ulster le-a solicitat oficialilor Comisiei Europene sa se implice mai mult si sa ia masuri mai drastice vizavi de carnea de vita din Brazilia, in urma scandalului de coruptie care a afectat tara.

vita braziliana1Uniunea Agricultorilor din Ulster le-a solicitat oficialilor Comisiei Europene sa se implice mai mult si sa ia masuri mai drastice vizavi de carnea de vita din Brazilia, in urma scandalului de coruptie care a afectat tara.


Reprezentantii Uniunii Agricultorilor din Ulster (UFU) au declarat ca decizia Departamentului Agriculturii al SUA (USDA) de a interzice importurile de carne proaspata de vita braziliana reflecta ingrijorarea ca sanctiunile din partea Uniunii Europene nu au corespuns amplorii deficientelor evidentiate prin acuzatiile de luare de mita pentru a permite exportul de carne.

"Este eronat faptul ca Comisia Europeana continua sa incerce sa incheie un acord de liber schimb cu tarile Mercosur din America de Sud, cand exista un astfel de semn de intrebare cu privire la aptitudinea unuia dintre jucatorii cheie pentru a exporta alimente. Suntem in acord cu alte organizatii de lobby ale fermierilor ca aceste discutii ar trebui amanate pana la rezolvarea problemelor. Stim ca oficialii veterinari ai Comisiei au vizitat Brazilia, iar Comisia sugereaza ca problemele gasite pot fi rezolvate. Dorim sa vedem raportul in intregime, astfel incat sa putem decide daca aceasta este o abordare eficienta. Daca Comisia nu va face acest raport public, as indemna eurodeputatii sa faca presiuni pentru publicarea raportului.", a declarat Barclay Bell, presedintele UFU, citat de globalmeatnews.com.

Comisia Europeana a anuntat recent ca va intensifica controalele de siguranta ale exporturilor de carne din Brazilia catre UE.



Poti fi interesat si de