Gripa aviara: nivel maxim de alerta in Coreea de Sud

Gripa aviara: nivel maxim de alerta in Coreea de Sud


Coreea de Sud a impus o interdictie temporara la transportul pasarilor de curte in intreaga tara pentru a incerca sa tina sub control un nou focar de gripa aviara legat de virusul H5N6, informeaza France Presse.

gripa aviara chinaCoreea de Sud a impus o interdictie temporara la transportul pasarilor de curte in intreaga tara pentru a incerca sa tina sub control un nou focar de gripa aviara legat de virusul H5N6, informeaza France Presse.


Primul caz al noului focar a fost raportat la 2 iunie, pe insula sudica Jeju. Alte patru cazuri au fost ulterior raportate in diferite parti ale tarii.

Seulul a ridicat marti la maximum nivelul de alerta in tara si, potrivit Ministerului Agriculturii, a fost ordonata sacrificarea a peste 180.000 de gaini, rate si alte pasari. Nivelul de alerta ''grav'', cel mai ridicat din cele patru ale sistemului de avertizare, inseamna ca autoritatile pot interzice transportul pasarilor de curte, pot inchide puncte de vanzare sau abatoare, pot impune vaccinarea tuturor pasarilor si dezinfectarea oricarui vehicul.

Niciun caz de infectie la oameni cu virusul H5N6 nu a fost recenzat in Coreea de Sud. Aceasta tulpina a virusului a ucis sase persoane in China, intre 2014 si aprilie 2016, potrivit Centrului sud-coreean de control si prevenire a bolilor. Aceasta poate provoca ''infectii severe'' la om, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Coreea de Sud a cunoscut la sfarsitul anului 2016 cel mai grav focar de gripa aviara, in timpul caruia au fost sacrificate 30 de milioane de pasari, un record, iar pretul oualor a crescut brusc.



Poti fi interesat si de