America reia exportul de carne catre China, dupa 13 ani

America reia exportul de carne catre China, dupa 13 ani


Fermierii americani saluta incheierea acordului bilateral intre America si China, parafat la sfarsitul saptamanii trecute de presedintele Donald Trump si oficiali chinezi, anunta The Daily Caller.

america export carneFermierii americani saluta incheierea acordului bilateral intre America si China, parafat la sfarsitul saptamanii trecute de presedintele Donald Trump si oficiali chinezi, anunta The Daily Caller.


Acordul comercial va deschide pietele chinezesti pentru carnea de vita din America din luna iulie, permitandu-le producatorilor americani sa exporte carne din nou, pentru prima oara in ultimii 13 ani.

"Dupa ce timp de 13 ani ne-a fost blocat accesul pe cea mai mare piata din lume, salutam decizia de semnare a unui acord pentru restabilirea exporturilor de carne de vita din SUA catre China", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Nationale a Crescatorilor de Bovine.

China a interzis carnea de vita americana in 2003, dupa ce a descoperit ca o parte din carnea importata fusese contaminata cu virusul care determina encefalopatia spongiforma bovina (boala vacii nebune). Exporturile americane de carne de vita s-au diminuat de la 3 miliarde la 1,1 miliarde de dolari pana in 2004.



Poti fi interesat si de