Firmele germane sunt interesate sa dezvolte afaceri in Romania

Firmele germane sunt interesate sa dezvolte afaceri in Romania


Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a vizitat standurile companiilor romanesti aflate la Targul de la Hanovra Hannover Messe, unul dintre evenimentele de mare anvergura la nivel mondial din domeniul tehnologiei industriale.

firma germanaAlexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a vizitat standurile companiilor romanesti aflate la Targul de la Hanovra Hannover Messe, unul dintre evenimentele de mare anvergura la nivel mondial din domeniul tehnologiei industriale.

Firmele romanesti prezente la targ sunt din domenii de varf - energie, IT si mecanica, participarea a 20 dintre acestea fiind subventionata partial de la bugetul de stat prin Programul de promovare a exporturilor, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Faptul ca la editia din acest an a targului prezenta sectorului IT romanesc constituie o premiera, indica, pe de o parte importanta si potentialul de crestere si de internationalizare a companiilor romanesti din domeniu si pe de alta parte inca o dovada ca masurile derulate de Ministerul pe care il coordonez, desi perfectibile, au impact real in economie, patronatele din industria romaneasca bucurandu-se de sprijinul Guvernului in procesul de promovare a produselor si serviciilor companiilor romanesti pe piete externe. Imi doresc pentru anii viitori o prezenta mai consistenta la acest eveniment a companiilor romanesti din mai multe sectoare, pentru ca Hannover Messe este locul in care firmele producatoare de tehnologii de varf din intreaga lume se intalnesc si se conecteaza. De asemenea, o participare mai numeroasa la Hannover Messe reprezinta si o modalitate prin care putem creste contributia Romaniei in valoarea totala a importurilor germane de la 1,26% la 3%, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

Oficialul roman a participat si la intalniri cu mediul de business german, fiind programate discutii atat cu reprezentantii unor companii prezente deja cu investitii consistente pe piata romaneasca si care doresc sa isi extinda amprenta investitionala (Schaeffler, Rittal GmbH), cat si cu boardul de conducere a unor firme care sunt interesate sa demareze businessuri sau sa dezvolte parteneriate in Romania (Volkswagen - Audi, Enercon GmnH).

Hannover Messe este un eveniment ce inglobeaza peste 10 expozitii care acopera diverse ramuri ale industriei precum automatizare, energie, solutii IT sau furnizarea de energie eoliana. Romania este un partener traditional al targului Hannover Messe, anul acesta participand un numar de 37 de companii romanesti.



Poti fi interesat si de