Procesatorul Cherkizovo Group se extinde


Cherkizovo Group, cel mai mare procesator de carne din Rusia, va achizitiona NAPKO, unul dintre cei mai mari producatori de cereale din Rusia.

cherkizovo grCherkizovo Group, cel mai mare procesator de carne din Rusia, va achizitiona NAPKO, unul dintre cei mai mari producatori de cereale din Rusia.
Tranzactia include 147.000 de hectare de teren, situate in regiunile Lipetsk, Tambov si Penza, domenii strategice pentru Cherkizovo Group.

Dupa achizitie, volumul total de exploatare a terenurilor Cherkziovo Group va ajunge la 287.000 de hectare. Ca parte a tranzactiei, grupul va dobandi, de asemenea, infrastructura de productie de sprijin pentru a cultiva pamantul si a depozita cereale.

Prin extinderea suprafetei de teren exploatate vom asigura volumul de cereale necesare si vom putea sa ne concentram pe reducerea costurilor de productie, a declarat Sergey Mikhailov, CEO al Cherkizovo Group, citat de wattagnet.com.

Aceasta achizitie ii va permite grupului sa reduca expunerea la volatilitatea pietei de cereale, inclusiv eventuala criza de cereale.

Pretul achizitiei se ridica la 874.000 de dolari, insa totodata Cherkizovo Group isi asuma si datoriile nete ale NAPKO, care se situau la 13 milioane de dolari la 31 martie 2017.



Poti fi interesat si de