OMC a respins contestatia Rusiei privind embargoul asupra carnii de porc din UE

OMC a respins contestatia Rusiei privind embargoul asupra carnii de porc din UE


Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a dat, inca o data, castig de cauza Uniunii Europene in disputa sa cu Rusia care are drept obiect embargoul sanitar introdus de Moscova pentru importurile de porci si carne de porc din Uniunea Europeana, informeaza Reuters si AFP.

omcOrganizatia Mondiala a Comertului (OMC) a dat, inca o data, castig de cauza Uniunii Europene in disputa sa cu Rusia care are drept obiect embargoul sanitar introdus de Moscova pentru importurile de porci si carne de porc din Uniunea Europeana, informeaza Reuters si AFP.

La inceputul lui 2014, Rusia a impus acest embargou dupa descoperirea mai multor cazuri de febra porcina africana (PPA) in Lituania si Polonia. In replica, Uniunea Europeana a contestat embargoul rusesc la OMC in luna iunie 2014.

Ulterior, in luna august 2016, un organism de reglementare a diferendelor din cadrul OMC a decis ca embargoul sanitar rusesc nu se bazeaza pe standardele internationale relevante si incalca normele Acordului OMC privind aplicarea masurilor sanitare si fitosanitare (Acordul SPS). In replica, Rusia a facut recurs la aceasta decizie la instanta de apel a OMC, care joi a respins insa recursul formulat de Moscova.

Instanta de apel a confirmat decizia grupului special potrivit careia UE a furnizat probele necesare pentru a demonstra, in mod obiectiv, Rusiei ca anumite zone din teritoriul UE nu sunt afectate de febra porcina africana?, a explicat Organizatia Mondiala a Comertului.

Cu toate acestea, schimburile comerciale dintre UE si Rusia continua sa fie restrictionate de o interdictie motivata politic, impusa de Rusia asupra produselor agricole si alimentare din UE in luna august 2014.



Poti fi interesat si de