Trump ar putea restabili relatiile comerciale SUA Rusia

Trump ar putea restabili relatiile comerciale SUA Rusia


SUA ar putea relua exporturile de carne de porc catre Rusia pana la finalul acestui an, restabilirea relatiilor comerciale pe aceasta cale fiind una dintre promisiunile electorale ale lui Donald Trump, titreaza publicatia online Global Meat News.

trumpSUA ar putea relua exporturile de carne de porc catre Rusia pana la finalul acestui an, restabilirea relatiilor comerciale pe aceasta cale fiind una dintre promisiunile electorale ale lui Donald Trump, titreaza publicatia online Global Meat News.
Washingtonul ar putea ridica sanctiunile impuse Moscovei si, in speta, embargoul alimentar pana la finalul anului 2017, a declarat un oficial rus de rang inalt la o conferinta de presa. Daca masura va fi transpusa in realitate, harta comertului cu carne de porc se va schimba din nou, preturile practicate de SUA fiind mai competitive decat cele braziliene, 95% din totalul importurilor de carne de porc in Rusia provenind din Brazilia.

Inainte de embargo, SUA exporta intre 80.000 si 160.000 de tone de carne de porc in Rusia pe an. Aceasta piata lasata descoperita de restrictiile impuse ca urmare a conflictului diplomatic a fost valorificata de Brazilia, care, in 2016, a livrat 240.000 de tone de carne de porc in Rusia.

Datorita monopolului detinut in Rusia, exportatorii brazilieni au stabilit pretul la carcasa sub cel practicat de rusi, insa chiar si asa pretul luat de Brazilia este cu 40 de centi mai mare decat cel luat de SUA la acest moment.



Poti fi interesat si de