Vanzarile grupului Carrefour, incetinite de performantele slabe din China

Vanzarile grupului Carrefour, incetinite de performantele slabe din China


Grupul francez Carrefour, al doilea mare grup mondial de distributie, a anuntat ca, in 2016, a realizat o cifra de afaceri totala de 85,7 miliarde de euro, in scadere usoara cu 0,7% comparativ cu 2015.

carrefourGrupul francez Carrefour, al doilea mare grup mondial de distributie, a anuntat ca, in 2016, a realizat o cifra de afaceri totala de 85,7 miliarde de euro, in scadere usoara cu 0,7% comparativ cu 2015.


De vina pentru aceasta scadere este restructurarea operatiunilor din China, in timp ce filialele din Europa si America Latina au inregistrat performante bune, informeaza AFP.

Carrefour a precizat, totusi, ca daca se exclud efectele cursului de schimb si fluctuatiile preturilor la combustibili, vanzarile sale au crescut cu 3% in 2016 comparativ cu 2015.

2016 este al cincilea an in care inregistram o crestere a vanzarilor comparabile si, de asemenea, cel mai puternic ritm de crestere organica din ultimii cinci ani, a declarat directorul financiar de la Carrefour, Pierre-Jean Sivignon.

In ceea ce priveste Romania, Carrefour precizeaza ca in trimestrul patru 2016 vanzarile comparabile au inregistrat o crestere solida.

Performantele anuale ale distribuitorului francez au fost stimulate de operatiunile internationale, care au reprezentat 57% din vanzarile totale ale grupului.

In Europa, exceptand Franta, Carrefour a inregistrat o crestere a vanzarilor de 1,4% pana la 22,44 miliarde euro in timp ce America Latina a inregistrat o crestere de 0,9% pana la 16,25 miliarde euro, gratie performantelor din Argentina si Brazilia.

In schimb, in Asia vanzarile au scazut cu 7,8% pana la 6,88 miliarde euro, in special ca urmare a unei scaderi de 11,6% a vanzarilor de pe piata din China.

Cu peste 10.100 de magazine in 34 de tari, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. In Romania, Grupul Carrefour numara 280 de magazine, dintre care 29 de hipermarketuri 'Carrefour', 111 supermarketuri 'Market', 43 de magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comert online: www.carrefour-online.ro si 86 de magazine Billa.



Poti fi interesat si de