Embargoul rusesc ar putea fi ridicat peste 6 saptamani

Embargoul rusesc ar putea fi ridicat peste 6 saptamani


Organizatia Mondiala a Comertului va lua o decizie finala referitor la restrictia Rusiei privind comertul cu carne de porc de provenienta UE.

emb rusOrganizatia Mondiala a Comertului va lua o decizie finala referitor la restrictia Rusiei privind comertul cu carne de porc de provenienta UE.
Hotararea va fi luata in urmatoarele sase saptamani, mai exact, pana cel tarziu 23 februarie. Organizatia Mondiala a Comertului este autoritatea internationala ce transeaza disputele comerciale. Aceasta a decis, in august 2016, ca embargoul rusesc impus importurilor de carne de porc din statele-membre UE incalca reglementarile in vigoare privind comertul international si a recomandat Rusiei sa ridice interdictia. Moscova a contestat decizia OMC, pe care a catalogat-o pur politica.

Embargoul rusesc a avut un impact major asupra industriilor din spatiul intracomunitar si a dus la scaderea dramatica a preturilor ce au ajuns la un prag minim istoric, acesta fiind cel mai mic din ultimii opt ani. Prin aceasta decizie, sectorul carnii de porc din UE a pierdut accesul la o piata a carei valoare este estimata la 1,4 miliarde de euro anual.

Pierderea a fost estompata de faptul ca volumele exportate catre Rusia au fost preluate mai mult sau mai putin de catre China, ce a importat cantitati record de carne de porc din UE.



Poti fi interesat si de