Coreea de Sud se confrunta cu cea mai severa epidemie de gripa aviara din istoria sa

Coreea de Sud se confrunta cu cea mai severa epidemie de gripa aviara din istoria sa


Aproximativ 26 de milioane de pui au fost sacrificati in Coreea de Sud, autoritatile de la Seul incercand sa combata cea mai severa epidemie de gripa aviara inregistrata vreodata in statul asiatic, transmit Reuters si DPA.

gripaAproximativ 26 de milioane de pui au fost sacrificati in Coreea de Sud, autoritatile de la Seul incercand sa combata cea mai severa epidemie de gripa aviara inregistrata vreodata in statul asiatic, transmit Reuters si DPA.


Alte 1,6 milioane de pasari din zonele afectate au fost sacrificate in numai 24 de ore in ultima saptamana din decembrie, a anuntat Ministerul Sanatatii din Coreea de Sud.
Autoritatile au solicitat ajutorul fortelor armate pentru a ajuta la sacrificarea pasarilor si la dezinfectarea fermelor avicole. Peste 78% din puii care au fost sacrificati erau pastrati pentru a produce oua, a informat Ministerul Sanatatii.

Guvernul intentioneaza sa reduca tarifele de import si sa acorde subventii la importurile din tari straine pentru a face fata deficitului de oua de pe piata.

Primul caz de infectare cu virusul H5N6 in Coreea de Sud a fost confirmat in 18 noiembrie, fiind implementate masuri de carantina pentru a opri raspandirea epidemiei. Pentru prima data a fost anuntat cel mai ridicat nivel de risc din cauza gripei aviare. Exista temeri ca epidemia s-ar putea extinde in Japonia si China.

Inca nu s-au detectat in Coreea de Sud persoane infectate de gripa aviara, spre deosebire de China, unde saptamana trecuta au fost confirmate primele doua decese din aceasta iarna, din cauza virusului H7N9.

Ultima epidemie majora de gripa aviara a lovit China la sfarsitul anului 2013 si inceputul anului 2014, inregistrandu-se 36 de victime si pagube de peste sase miliarde de dolari in sectorul agricol.

Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numara si Romania, sa sporeasca masurile de biosecuritate la ferme, piete si in comertul cu pasari, pentru a limita raspandirea gripei aviare.



Poti fi interesat si de