Gripa aviara: peste 2,7 milioane de pasari sacrificate in Coreea de Sud

Gripa aviara: peste 2,7 milioane de pasari sacrificate in Coreea de Sud


Pentru a tine sub control epidemia de gripa aviara, Coreea de Sud va sacrifica cel putin 2,78 milioane de pasari, din care 1,68 de milioane au fost deja sacrificate, ceea ce reprezinta aproape 3,3% din populatia totala de 84,7 milioane pasari din Coreea de Sud, a anuntat Ministerul Agriculturii din aceasta tara asiatica, transmite Reuters.

coreea gr avPentru a tine sub control epidemia de gripa aviara, Coreea de Sud va sacrifica cel putin 2,78 milioane de pasari, din care 1,68 de milioane au fost deja sacrificate, ceea ce reprezinta aproape 3,3% din populatia totala de 84,7 milioane pasari din Coreea de Sud, a anuntat Ministerul Agriculturii din aceasta tara asiatica, transmite Reuters.

De la descoperirea primelor cazuri de gripa de tip H5N6 in Coreea de Sud, in data de 18 noiembrie, cea de a patra economie asiatica si-a sporit masurile de carantina pentru a tine sub control virusul, inclusiv o interdictie de transport al pasarilor timp de 48 de ore.

In pofida acestor eforturi, Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Dezvoltarii Rurale a anuntat ca patru noi cazuri de H5N6 au fost confirmate in zona centrala din Coreea de Sud. In aceste conditii, de la descoperirea primului caz de H5N6, in urma cu doua saptamani, numarul total al pasarilor infectate a ajuns la 13.

Un oficial din Ministerul sud-coreean al Agriculturii a declarat ca livrarile de carne de pasare si de rata si cele de oua nu au fost afectate pana acum, adaugand insa ca, daca epidemia se va prelungi Coreea de Sud, va trebui sa creasca importurile. Coreea de Sud importa unele produse din carne de pui, in special din Brazilia, Danemarca si SUA.

Epidemia de gripa aviara din Coreea de Sud vine dupa ce mai multe tari au raportat cazuri similare, inclusiv Franta si Germania. Cele mai recente cazuri au fost raportate marti in Japonia, unde autoritatile au inceput sacrificarea a peste 330.000 de pasari si rate, dupa prima epidemie de gripa aviara care a lovit Japonia in ultimii doi ani.

Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numara si Romania, sa sporeasca masurile de biosecuritate la ferme, piete si in comertul cu pasari, pentru a limita raspandirea gripei aviare.



Poti fi interesat si de