Exporturile Rusiei, afectate de masurile de combatere a pestei porcine

Exporturile Rusiei, afectate de masurile de combatere a pestei porcine


Autoritatea Federala Sanitara Veterinara din Rusia (Rosselkhoznadzor) a anuntat ca ar putea institui masuri de carantina care ar afecta exporturile agricole, daca se extinde epidemia de pesta porcina africana la crescatoriile din Krasnodar, in sudul tarii, transmite Reuters.

combatere pestaAutoritatea Federala Sanitara Veterinara din Rusia (Rosselkhoznadzor) a anuntat ca ar putea institui masuri de carantina care ar afecta exporturile agricole, daca se extinde epidemia de pesta porcina africana la crescatoriile din Krasnodar, in sudul tarii, transmite Reuters.
Statul rus este al doilea mare exportator de cereale din lume. Recolta de grau din acest an ar urma sa atinga nivelul record de 117 milioane de tone, a anuntat ministerul Agriculturii.

Totusi, un purtator de cuvant al Rosselkhoznadzor a minimalizat importanta avertismentului.

Nu este necesar sa impunem acum restrictii semnificative, inclusiv restrictii la export?, a declarat Aleksey Alekseenko, purtator de cuvant al Autoritatii Federale Sanitar Veterinare din Rusia. Expertii institutiei analizeaza situatia, iar concluziile urmeaza sa fie anuntate in urmatoarele zile?, a adaugat Alekseenko.

Luna aceasta au fost descoperite zece cazuri de pesta porcina africana la crescatoriile din regiunea Krasnodar.

Si Guvernul Romaniei a aprobat recent Programul national de supraveghere, prevenire si control al pestei porcine africane, in conditiile in care tara noastra se afla in situatia de risc iminent fata de aceasta boala.

Reprezentantii Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (ACEBOP) au anuntat ca in Ucraina virusul a invadat ferme mari si mici, iar ultimul focar, declarat la OIE in 4 noiembrie, avea 726 de capete porci. Numai intr-o luna, in doua focare din zona Kievului, au fost ucisi si distrusi 7.037 de porci, sustine ACEBOP.



Poti fi interesat si de